İngiltere’de hafta başından bu yana artan aşırı sağcı şiddet olaylarına karşı Lider Keir Starmer, basın toplantısı düzenleyerek sert tedbirler alacaklarını açıkladı. Starmer, özellikle Southport kentinde 3 çocuğun öldürüldüğü bıçaklı saldırının ardından yaşanan olaylara dikkat çekti. Aşırı sağcıların camilere saldırdığını ve Nazi selamı verdiğini belirten Starmer, “Kim olduğumuzu göstereceğiz. Biz, korkuyu yaymaya çalışanlara ve toplumumuza ayrılık ve nefret ekenlere müsaade etmeyecek bir ülkeyiz” dedi.
Starmer, üst düzey polis yetkilileri ve adli mercilerle yaptığı toplantının ardından şiddet olaylarına karşı poliste yeni düzenlemelere gidileceğini belirtti. Ayrıca, sosyal medya şirketlerine seslenen Starmer, şiddetin internet ortamında körüklendiğini ve bu durumun suç olduğunu vurguladı. Sosyal medya platformlarının sorumluluklarını yerine getirmemesi halinde alınacak adımlar konusunda da açıklamalarda bulundu.
Toplantıda soruları yanıtlayan Starmer, Müslüman toplumunun güvenliğini sağlama sözü verirken, aşırı sağcı eylemlerin kontrolsüz olduğunu ve gelecekte buna karşı etkin önlemler alınacağını ifade etti. Ayrıca, sosyal medyada yayılan dezenformasyonun şiddeti teşvik ettiğini ve bu durumun ifade özgürlüğü olmadığını belirtti.
Son dönemde artan aşırı sağcı eylemler, ülkede tedirginliğe neden olurken hükümetin bu olaylara karşı sert tedbirler alacağı belirtildi. Starmer, aşırı sağcıların sokaklarda düzensizliğe ve hukukun yok sayılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayarak, toplumun birlik ve güvenliğini koruma sözü verdi.
Rekalm & İşbirliği: [email protected]