ABD’de 5 Kasım’da yapılacak 60. başkanlık seçimleri için geri sayım devam ederken, Minnesota, Güney Dakota ve Virginia eyaletlerinde erken oy verme işlemleri başladı. Seçmenler, oy kullanma sürecine erken başlayarak tercihlerini belirleme şansı buldu.
Demokratlar adına Kamala Harris ile Cumhuriyetçiler cephesinde Donald Trump’ın yarıştığı başkanlık seçimleri, ABD Başkanı Joe Biden’ın yarıştan çekilmesinden sonra yeni bir boyut kazandı. Ülke genelindeki anketlerde Harris, yüzde 49,3 oy oranıyla Trump’ın hafif bir farkla önünde bulunuyor. Trump ise yüzde 47,4 oranında destek görüyor.
ABD’de seçim atmosferi giderek ısınırken, 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri büyük bir heyecanla bekleniyor. Seçmenler, ülkenin geleceği için kritik öneme sahip bu seçimde tercihlerini yapmaya hazırlanıyor.
Sonuç olarak, ABD’de 5 Kasım’da gerçekleşecek olan başkanlık seçimleri için seçmenler erken oy verme sürecini başlattı. Kamala Harris ve Donald Trump arasındaki rekabet ise ülke genelinde sürerken, seçim sonucu merakla bekleniyor.
Rekalm & İşbirliği: [email protected]