DOLAR 32,3595 0.26%
EURO 35,1136 -0.13%
ALTIN 2.306,481,29
BITCOIN %
Mersin
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ekvador’da cezaevleri isyanı sonrası ölü sayısı 75’e yükseldi
  • Haber444
  • Dünya
  • Ekvador’da cezaevleri isyanı sonrası ölü sayısı 75’e yükseldi

Ekvador’da cezaevleri isyanı sonrası ölü sayısı 75’e yükseldi

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:05
Ekvador’da cezaevleri isyanı sonrası ölü sayısı 75’e yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Amerika ülkesi Ekvator’da dün sabah saatlerinde cezaevleri isyanlarında, hayatını kaybedenlerin sayısının 75’e yükseldiği belirtti.

Ekvator’da Guayaquil, Cuenca ve Latacunga kentlerindeki hapishanelerde dün sabah saatlerinde eş zamanlı olarak ceza evleri isyanları başlamıştı. İlk olarak 50 kişinin hayatını kaybettiği isyanlarında ölü sayısının 75’e yükseldiği aktarıldı.

Ekvador basınına konuşan yetkililer, cezaevlerinde çıkan isyanın çeteler arasındaki liderlik mücadelesinden kaynaklandığını ve dün sabah saatlerinde 3 ayrı şehirde aynı anda başladığını açıkladı.

Amerikan basınındaki haberlere göre yetkililer, Guayaquil, Cuenca ve Latacunga kentlerindeki hapishanelerde dün sabah saatlerinde eş zamanlı başlayan ve çeteler arasındaki liderlik mücadelesinden kaynaklanan isyanlara polisin müdahalesi sonucu yaşamını yitiren mahkumların sayısının en az 75’e ulaştığını belirtti.

Bu arada, Devlet Başkanı Lenin Moreno da ulusal cezaevi sisteminde acil durum ilan etti ve güvenliğin artırılması talimatını verdi.

Moreno, Ekvador Savunma Bakanlığına verdiği talimatta da cezaevlerinin çevresinde sıkı bir silah, cephane ve patlayıcı denetimi yapılmasını istedi.

‘GÜVENLİK KONTROLÜ SAĞLANDI’

Yetkililer, cezaevlerine gönderilen 800 takviye güvenlik gücünün de desteğiyle kontrolün sağlandığını ifade etti.

Cezaevleri üst düzey yetkilisi Edmundo Moncayo, isyanların, polisin silah araması yaptığı sırada başladığını söyledi.

Moncayo, olaylarda bazı cezaevi personelinin yaralandığını ancak bunlardan hayatını kaybeden olmadığını belirtti. Sosyal medyada yer alan görüntülerde, bazı mahkumların başlarının kesildiği iddia edildi.

‘HAPİSHANELERDE EŞ ZAMANLI ŞİDDET EYLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ’

Devlet Başkanı Moreno, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Ülkenin çeşitli hapishanelerinde suç örgütleri, eş zamanlı olarak şiddet eylemleri gerçekleştirdi. Güvenlik güçleri, Guayaquil, Cuenca ve Latacunga hapishanelerinde güvenliği yeniden sağlamak için kontrollü şekilde harekete geçti” ifadelerini kullanmıştı.

Yaklaşık 38 bin kişinin bulunduğu Ekvador cezaevlerinde, çeteler arasında çıkan olaylar zaman zaman isyanla sonuçlanabiliyor. Ülkedeki bazı cezaevlerinde Aralık 2020’de çıkan isyanlarda 11 kişi hayatını kaybetmişti.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.