İsrail Güçleri Filistin Topraklarına Saldırdı
Filistin haber ajansı WAFA’nın bildirdiğine göre, İsrail askerleri Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde Filistinlilere karşı baskınlar düzenledi. Nablus’un güneyindeki Kusra kasabasına yapılan saldırıda gerçek mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı gaz kullanıldı. Çatışmaların çıktığı baskında, İsrail güçleri rastgele ateş açtı ve çatışmaların şiddeti arttı.
İsrail’in Provokatif Saldırıları Artıyor
El Halil ve Tulkerim gibi bölgelerde de benzer baskınlar düzenleyen İsrail ordusu buralarda da gaz, ses bombası ve plastik mermi kullanarak Filistinlilere saldırdı. Özellikle El Halil kentinde yaşanan müdahalede askerlerin bölge sakinlerine karşı şiddetli bir şekilde hareket ettiği belirtildi. Ayrıca, Ramallah’ın batısında Filistinlilere ait tarım arazilerine yapılan saldırılar da endişe yarattı.
Artan Şiddet Olaylarının Bilançosu
7 Ekim’den bu yana süren İsrail saldırıları sonucunda Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 620 Filistinli hayatını kaybetti, 5 binden fazla Filistinli yaralandı. İsrail ordusunun bölgedeki zulmü ve saldırgan tutumu uluslararası toplumun da tepkisini çekmeye devam ediyor.
Rekalm & İşbirliği: [email protected]