DOLAR 32,5290 0.23%
EURO 34,7610 0.06%
ALTIN 2.493,991,30
BITCOIN 20447442,18%
Mersin
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağbal: Döviz alım ya da satım işlemi yapmayacağız
  • Haber444
  • Ekonomi
  • Ağbal: Döviz alım ya da satım işlemi yapmayacağız

Ağbal: Döviz alım ya da satım işlemi yapmayacağız

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:04
Ağbal: Döviz alım ya da satım işlemi yapmayacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ‘2021 Yılında Para ve Kur Politikası’ tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ‘enflasyonu düşürmekte kararlı olduklarını’ söyledi. Ağbal ayrıca, kurları belirleme amacıyla MB tarafından döviz alım ya da satım işleminin yapılmayacağını söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, “2021 Yılında Para ve Kur Politikası” tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Naci Ağbal’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

-Para ve kur politikası TCMB’nin uygulayacağı para, kur ve likidite çerçevesini belirlemektedir.

-Para politikası kurulu ve ilgili birimlerimizle kapsamlı değerlendirmeler yaptık. Farklı kurumlardan temsilcilerle görüşmeler yaptık. Ortaya çıkan bu politika dökümanı bu çalışmaların sonucudur.

-Fiyat istikrarı sürdürülebilir büyüme istihdam ve toplumsal refahın ön koşuludur.

-TCMB’nin temel amacı fiyat istikrarını sağlamak. Fiyat istikrarını sağlamak hepimizin ortak amacı olmalı. TCMB olarak enflasyonu düşürmekte kararlıyız.

-Bildiğiniz üzere Türkiye’de ekonomik faaliyet mart ayı itibarıyla zayıflamaya başladı. TCMB bu dönemde salgının ekonomik ve finansal etkilerini sınırlamak amacıyla faiz indirimlerinin yanında bir dizi kapsamlı likidite tedbirini de uygulamaya koydu. Bu dönemde ekonomiyi destekleyici çok sayıda adım atıldı.

– TCMB kurların düzeyini ya da yönünü belirleme amaçlı döviz alım ya da satım işlemi yapmayacaktır.

Ayrıntılar geliyor…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.