DOLAR 32,5717 0.09%
EURO 34,9037 0.2%
ALTIN 2.426,610,16
BITCOIN 2092323-3,11%
Mersin
31°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bitcoin Genel Özellikleri

Bitcoin Genel Özellikleri

ABONE OL
12 Ocak 2021 08:42
Bitcoin Genel Özellikleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin birçok eşsiz özellikleriyle dikkat çeken özel bir dijital para birimidir. Ana vatanı belli olmamakla birlikte tamamen merkeziyetsiz olarak hizmete sunulmuştur. Dolaysıyla 1 bitcoin kim veya kimler tarafından kurulduğu henüz kesin olarak belli değildir. Fakat dijital para biriminin 2009 yılında hizmete sunulduğu biliniyor. Dolaysıyla bugün dahi global anlamda tercih ediliyor. Bitcoin 11 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğundan diğer kripto para birimlerinden farklıdır. Sade ve anlaşılır bir işleyişe sahip olduğundan dileyen herkes tarafından kolayca yatırım yapılabiliyor.

Bitcoin Avantajları Nelerdir?

2020 yılı boyunca da dünya genelinden btc yoğun olarak tercih edilmiştir. Birçok kurumsal firmalar ve işadamları tarafından talep görmeye devam ediyor. Bununla birlikte Cointral sitesi üzerinden de 7/24 kesintisiz olarak işlem görüyor. Borsa kurumsal bir kimliğe sahip olduğundan tüm illerimizden ve Avrupa genelinden yoğun olarak tercih ediliyor. Bitcoin merkeziyetsiz olduğundan yatırımcılarına güven sağlıyor.

Zira kripto para birimlerinde yatırımcıların en çok dikkat ettiği özellikler arasında merkeziyetsizlik yani kişi ve kuruluşlardan bağımsız olması bulunuyor. Bitcoin’in en büyük avantajlarından biri de kolay alınıp satılabilmesidir. İnternet üzerinden bu dijital para birimini sizler de dakikalar içerisinde güncel kur fiyatı üzerinden satın alabilir ve satışa sunabilirsiniz. Fakat risk etkenlerine maruz kalmamak açısından mutlaka profesyonel yerli borsayı tercih etmelisiniz.

Bitcoin’i Diğer Coinlerden Ayıran Yanlar Nelerdir?

Bitcoin çıktıktan bir müddet sonrasında pek çok alt coinler de çıkmaya başladı. Fakat söz konusu coinlerin büyük bir kısmı sektörde uzun süre yer almayı başaramadı. Fakat bitcoin giriş ve birkaç gözde dijital para birimleri bugün dahi sektörde zirve konumda kalmayı başardı. Bitcoin’i diğer coinlerden ayıran birçok yanları söz konusudur. Diğer alt coinler hızlı bir şekilde değer düşüşü gösteriyor. Bunun haricinde pek çoğu merkeziyetli olduğundan güven sunmuyor. Fakat bu dezavantajlar bitcoin’de yer almıyor.

Bu dijital para birimi sahibi olmadığından güvenli bir şekilde alınıp satılıyor. Diğer coinler daha düşük miktarlar üzerinden ve genellikle geçici olarak üretiliyor. Fakat bitcoin’de bu durumlar görülmez, bu kripto para 21 milyon adet üretilecek düzeyde hizmete sunulmuştur. Bitcoin ayrıca diğer coinlerden farklı olarak daha uzun bir ömre sahiptir. Profesyonel Cointral sitesinde yapılan uzman analizlerine göre bu kripto para biriminin yaklaşık olarak 2140 yılına kadar devam edeceği yönündedir. Bu bakımdan dijital para birimi alışverişleri ve diğer konular için yerli borsa tercih ediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.