DOLAR %
EURO %
ALTIN
BITCOIN %
Mersin
29°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bitcoin Nasıl Üretilir?

Bitcoin Nasıl Üretilir?

ABONE OL
14 Eylül 2020 18:41
Bitcoin Nasıl Üretilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin giriş işlemi yaptığımız da şunu fark ederiz. Bitcoin bir para birimi olduğu için mutlaka bir kaynağı olmalıdır. Nasıl ki klasik para birimlerinde ağaç, boya, devlet mühürleri veya numaralardan oluşuyor ve kaynakları da ağaç ise. Bitcoin’ in asıl kaynağı ise enerjidir. Yani bir madencilik sistemi kazma işlemi sonucunda çıkarılır ve alıcılarına sunulur. Eğer bu çıkarma işleminde gereğinden fazla Bitcoin üretilirse Bitcoin fiyat olarak düşüş yaşar. Bunun takibini ise Bitcoin grafik özelliklerinden takip edebiliriz. Bitcoin madenciliği yapan makineler benzersiz bir sayı sistemi ve blok sistemi arar bunu yaparken de milyarlarca kombinasyon belirler ve kombinasyonlar içerisinde benzersizlik bulunduğunda Bitcoin birimleri de çıkmış olur.

Bitcoin Ne ile Üretilir?

Bitcoin üretimi dünya üzerinde aslında yaygın olarak yapılmaktadır. Bitcoin ne ile üretilir konusunu anlamak için öncelikle Bitcoin nedir? anlamak gerek. Çünkü Bitcoin üretimini anlamak Bitcoin’ i anlamaktan geçer. Bitcoin üretim işine de madencilik adı verilmektedir. Madencilikte elde edilen Bitcoinler borsalarda Bitcoin satın al işlemleri ile satılır. Madencilik yapmak için çok güçlü bir donanıma ve Bitcoin üretimi yapabilecek ilgili yazılıma ihtiyaç vardır. Bu yazılım cihaz çalıştıkça milyarlarca matematik işleminin çözümünü yapar. Her başardığı çözüm için de ödül olarak beli miktarda Bitcoin alır. Ayrıca madencilik Bitcoin üretiminin yanında bir diğer önemli bir yanı ise ağda gelişen tüm Bitcoin işlemlerini onaylamaktadır. Bitcoin al işlemi yapıp, transfer ettiğiniz de bu onaylar gereklidir. Burada kazanılan ödüller Cointral platformun benzeri yerlere gönderilerek piyasaya sürülür. Dilerseniz bu Bitcoinleri Cointral platformundan alabilirsiniz.

Web sayfamız üzerinden tüm alışverişlerinizi en kolay ve hızlı şekilde yapabilirsiniz. üst düzey güvenlik özellikleri ile tüm yatırımlarınız için sizleri bekliyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.