DOLAR 32,3410 0.18%
EURO 35,1236 -0.18%
ALTIN 2.240,39-0,12
BITCOIN %
Mersin
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bitcoin Nedir?

Bitcoin Nedir?

ABONE OL
12 Nisan 2021 14:38
Bitcoin Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin, bitcoin nedir, bitcoin sistem işleyişi, bitcoin sisteminin avantajları ve dezavantajları nelerdir sorularının cevabı haberimizde…

Herhangi bir merkezi sistemle yani bilinen bankalar gibi merkez bankası olmadan bir kuruma veya kuruluşa bağlı olmayan elektronik sistemde değer gören şifreli olarak kullanılan kripto para birimine ‘Bitcoin’ deniliyor. Peki Bitcoin’in avantajları ve dezavantajları nelerdir? Kaç adet bitcoin var?

BİTCOİN NEDİR?

Bu sisteme inanan veya inanmayan herkes tarafından internet çağının doğal bir ürünü olarak karşımıza çıkan ‘Bitcoin’ herkes tarafından kabul görüyor. Kendi paranızı alım satım yöntemi ile sanal ortama transfer ettiğiniz ve herhangi bir kontrol mekanizması olmadan alışveriş yapabileceğiniz sanal bir sistem.

Gerçek paranızı cüzdanınızda bulundurduğunuz gibi Bitcoin’i de sanal ortamda cüzdanınızda saklar gibi saklıyorsunuz ve bu sanal cüzdanınız yüksek güvenlik içinde şifreleme sistemi ile sizin için korunan bir sistemin içinde size ait bir değer olarak bulunuyor. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sahip olduğunuz şifreler ve bilgileri güvenli bir şekilde saklamanız ve korumanızdır.

Bu sistemde elinizde bulundurduğunuz değerle istediğiniz ülkeye herhangi bir Swift kodu olmadan vergilendirme ve benzeri yaptırımlara da takılmadan para gönderip para alabilirsiniz, ödemelerinizi bu yolla gerçekleştirebilirsiniz. Ülkeler arası para transferlerinde devlet mekanizması tarafından kontroller yapılırken Bitcoin’de bu kontrol mekanizmaları olmadan transferler gerçekleşir.

BİTCOİN’İN AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI

Bitcoin sisteminin tercih edilmesinin ve popülerleşmesinin en önemli nedenlerinden biri de işlemlerin gizliliğidir ve ayrıca sistemde farklı birimlerde kayıtlar tutulduğu için kaybolma şansı da yoktur. Sistemde kimin ne kadar Bitcoin’e sahip olduğu kimin ne kadar ve ne tür işlemler yaptığı gizlilik içinde yapılmaktadır. Bu gizlilik özelliği sayesinde Bitcoin hızlı bir şekilde ve çok geniş kitlelerce kabul gören bir sistem haline gelmiştir. İyi taraflarının yanı sıra vergi ödemek istemeyen ve herhangi bir yoldan kazandığı kara parayı aklama niyetinde olan insanlar için kullanılan bir sistem haline de dönüşmüştür. Bu konuda Bitcoin ana çıkış hedefinin dışında son zamanlarda olumsuz tarafıyla da anılmaktadır.

KAÇ ADET BİTCOİN VAR?

Bitcoin (BTC),yazılım kurgusu gereği toplamda 21 milyon adet üretilebilecek. Bitcoin’lerin tamamının 2140 yılında çıkarılmış olması bekleniyor. 18 Haziran 2020 itibariyle 18.407.856 BTC çıkarılmış görünüyor. Bu sayı arz edilebilecek toplam miktar olan 21 milyon adedin yüzde 87’sinden biraz fazlasını oluşturuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.