DOLAR 32,6040 0.39%
EURO 34,8265 0.25%
ALTIN 2.500,510,66
BITCOIN %
Mersin
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Biyoçözünür ıslak mendile 21 Milyon Euro’luk yatırım kredisi
  • Haber444
  • Ekonomi
  • Biyoçözünür ıslak mendile 21 Milyon Euro’luk yatırım kredisi

Biyoçözünür ıslak mendile 21 Milyon Euro’luk yatırım kredisi

ABONE OL
9 Kasım 2020 11:57
Biyoçözünür ıslak mendile 21 Milyon Euro’luk yatırım kredisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ürünlerini 6 kıtaya ihraç eden ve özel markalı ıslak mendil üretiminde Avrupa’nın en büyüklerinden olan Sapro, sürdürülebilir çevre dostu ürünler için büyük bir adım atarak biyoçözünür ıslak mendil üretimine yönelik 21 Milyon Euro’luk yatırım kredisi aldı. Sapro; Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB) ortak girişimiyle sağlanan fon ile biyolojik olarak parçalanabilir, doğa dostu, sürdürülebilirliğe destek veren ıslak mendillerin üretimi için gerekli olan son teknolojili makine ve altyapı yatırımlarını gerçekleştirecek. Ayrıca söz konusu fon aracılığıyla işletme sermayesi ihtiyaçları da karşılanmış olacak.

AB standartlarında atık yönetimi

Islak mendil üretiminde Avrupa Birliği kozmetik üretimi standartlarını uygulayan, Ar-Ge ve üretimde gösterdiği titizlik nedeniyle pandemi sürecinde en çok tercih edilen üreticilerin başında gelen Sapro, biyoçözünür ıslak mendil üretimiyle, Türkiye ıslak mendil pazarında çevreye duyarlı üretim standartlarının yaygınlaşmasına da öncülük etmiş olacak. Türkiye’nin en fazla Ar-Ge yatırımı yapan 367’inci firması konumundaki Sapro, biyolojik olarak parçalanabilir ıslak mendiller geliştirerek sürdürülebilirliğe ve atık yönetimine katkıda bulunacak.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ortak girişimiyle aldıkları fona ilişkin düşüncelerini açıklayan Sapro Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Zincirkıran, Sapro’nun ihracattaki öncü kimliğini çevreye duyarlı üretim konusunda da devam ettirdiğini vurguladı. Ceyhun Zincirkıran, “Sapro olarak uzun süredir, EBRD’nin kurumsal yönetişimi geliştiren ve kaliteyi sağlarken israfı kesmeye odaklanan Mavi Kurdele (Blue Ribbon) programının da bir parçasıyız. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla bir yandan sektörümüzün büyümesini sağlarken diğer yandan da ülkemizde dünya standartlarında, sürdürülebilirliği destekleyen üretim yapılmasına katkıda bulunacağız” şeklinde konuştu.

Sapro hakkında

ISO 500 listesinde yer alan Sapro A.Ş, 1997 yılında, ıslak mendil üretimi gerçekleştirmek üzere Türkiye’de kuruldu. Private label üretimi alanında Avrupa’nın en büyük şirketlerinden olan Sapro, 2000 yılına kadar yalnızca yurtdışı pazarlara yönelik olarak çalıştı. 2000 yılından itibaren Türkiye pazarına da ürünlerini sunmaya başlayan ve Türkiye’nin dev perakende şirketleri için üretim gerçekleştiren Sapro, kendi markası Hops’un yanı sıra private label ürünleriyle Türkiye pazarının yüzde 40’ını domine etmektedir.

Dünya üzerinde 6 kıtaya gerçekleştirdiği ihracatla, ıslak mendil ihracatında birinci sırada bulunan Sapro, bugün Silivri’deki son teknolojik altyapıyla donatılmış tesislerinde, 66 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyetini sürdürüyor. Sapro tesislerinde, bebek ve kişisel bakım, ev temizliği, araç bakım, hasta bakım, evcil hayvan bakımı, endüstriyel kullanım alanları için ıslak mendil ile dezenfektan ve antibakteriyel içeren ıslak mendiller üretiliyor.

Türkiye’nin en fazla Ar-Ge yatırımı yapan 367’inci firmasından biri olan şirketin son teknoloji ürünü cihazlarla donatılmış laboratuvarlarında, 100’den fazla parametre, ISO 17025 standardına uygun şekilde analiz ediliyor. Sapro’nun çalışmalarına ilişkin ayrıntılı bilgiye www.sapro.com.tr adresinden erişilebilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.