DOLAR 32,3384 0.17%
EURO 35,1838 -0.02%
ALTIN 2.246,020,13
BITCOIN 2125764-3,19%
Mersin
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çiftçilere Müjde! Kredi Borçları 4 Taksite Bölünec…
  • Haber444
  • Ekonomi
  • Çiftçilere Müjde! Kredi Borçları 4 Taksite Bölünec…

Çiftçilere Müjde! Kredi Borçları 4 Taksite Bölünec…

ABONE OL
12 Nisan 2021 14:38
Çiftçilere Müjde! Kredi Borçları 4 Taksite Bölünec…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarımsal kredi borçlarının yapılandırılma işlemine dair ayrıntılar belli oldu. Binlerce çiftçiyi sevindiren teklife göre yapılandırılan borcun % 30’u peşin kalan miktarın da taksitle ödeneceği bildirildi.

Türkiye Büyük Millet Meclis’ine (TBMM) sunulan “Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” ile çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlara ilişkin yapılandırma olanağı geliyor.

Uzun zamandır gündemdeki yerini koruyan borç yapılandırma uygulaması sayesinde Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla çiftçilere sağlanan tarımsal kredilerden 31/12/2020 tarihi itibariyle takibe düşen, problemli, yani “tasfiye olunacak alacaklar hesabına aktarılan” kredilerle alakalı yapılandırma bekleniyor.

3 AYLIK BAŞVURU SÜRESİ

31 Aralık itibarıyla ödenmeyen borçlara ilişkin yapılandırma için hazırlanan düzenlemenin uygulamaya konduğu tarihi takip eden üçüncü ayın bitimine kadar kooperatife başvuru işlemlerinin yapılması gerekecek. Yapılandırılacak kredilerde çeşitli miktarlarda basit faiz uygulanacak.

EŞİT TAKSİTLERE AYRILACAK

Çiftçilerin yapılandırmaya girecek kredi borçları da eşit miktarlarda taksitlere bölünecek. Yapılandırmaya temel tutarın pek çok kez ödenmesi durumunda borcun hepsi, taksitlendirilmesi durumunda da peşinata karşılık gelen % 30’u bu senenin ekim ayı bitimine kadar, kalan tutarı da 2022’nin ekim ayından başlamak üzere her sene karşılık geldiği ayda 3 eşit taksit ile ödenebilecek. Tarımsal kredilere ilişkin getirilen borç yapılandırma çerçevesinde ilk taksit ödemesi bu yılın ekim ayında yapılacak.

Borç yapılanması çerçevesinde bakanlıktan izinsiz yapılan borçlanma sözleşmelerine uygunsuz bir şekilde tesislerini satanlar, kiraya verenler, ipotek ile teminatlarını yok edenler de yapılandırmadan faydalanamıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.