DOLAR 32,6020 0.38%
EURO 34,7832 0.11%
ALTIN 2.496,070,48
BITCOIN %
Mersin
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fed Başkanı Powell: Toparlanma güçleniyor gibi görünüyor
  • Haber444
  • Ekonomi
  • Fed Başkanı Powell: Toparlanma güçleniyor gibi görünüyor

Fed Başkanı Powell: Toparlanma güçleniyor gibi görünüyor

ABONE OL
23 Mart 2021 11:08
Fed Başkanı Powell: Toparlanma güçleniyor gibi görünüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fed Başkanı Powell, ekonomik toparlanmanın genel olarak beklenenden daha hızlı ilerlediğini ve güçleniyor gibi göründüğünü ifade etti.

ABD Merkez Bankası (Fed), Başkan Jerome Powell‘in bugün ABD Temsilciler Meclisi’nin Finansal Hizmetler Komisyonu’nda, Koronavirüs Yardım, Destek ve Ekonomik Güvenlik Yasası’na (CARES) ilişkin yapacağı sunumun metnini yayınladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının etkilerine karşı Fed’in elindeki tüm politika araçlarını kullanarak benzeri görülmemiş bir hız ve güçle hareket ettiğini anımsatan Powell, “Bugün durum çok iyileşti” değerlendirmesinde bulundu.

Powell, toparlanmanın tamamlanmaktan çok uzakta olduğunu ve Fed olarak ekonomiye ihtiyaç duyduğu desteği gerektiği sürece sağlamaya devam edeceklerini yineledi.

ECONOMY: US Federal Reserve Chairman Jerome Powell said the ‘recovery is far from complete’ and that the Fed will ‘continue to provide the economy the support that it needs for as long as it takes’

— The Spectator Index (@spectatorindex) March 22, 2021

‘Toparlanma genel olarak beklenenden daha hızlı ilerledi’

Ekonominin önündeki yolun virüsün seyrine bağlı olmaya devam ettiğinin altını çizen Powell, son zamanlarda ekonomik faaliyet ve istihdama ilişkin göstergelerin yönünü yukarı çevirdiğini aktardı.

Powell, “Toparlanma genel olarak beklenenden daha hızlı ilerledi ve güçleniyor gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

Salgından en olumsuz etkilenen sektörlerin zayıf kalmaya devam ettiğine işaret eden Powell, iş gücüne katılımın salgın öncesi seviyelerin altında kaldığını kaydetti.

Powell, ekonomiyi desteklemek ve toparlanmanın olabildiğince sağlam olmasını sağlamak için Fed’in tüm araçlarını kullanma kararlılığını yineledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.