DOLAR 32,5060 -0.13%
EURO 34,7786 -0.26%
ALTIN 2.425,51-0,17
BITCOIN %
Mersin
29°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sanal Para Bitcoin

Sanal Para Bitcoin

ABONE OL
12 Ocak 2021 16:34
Sanal Para Bitcoin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin nedir sorusuyla son dönemlerde sıkça karşılaşmaktayız. Bitcoin sanal bir para birimidir. Ancak son dönemlerde o kadar büyüdü ve o kadar değer kazandı ki, bunun nasıl olduğunu herkes anlamaya çalışıyor. Kısaca şöyle bir cevap verebiliriz, herhangi bir ülkenin para birimleri ile alınıp satılabilen ve hiçbir merkez bankasıyla bağlantısı bulunmayan dijital para birimidir.

Dünya genelindeki piyasalarda dolar ve Euro‘ya alternatif olarak gösterilen dijital para birimi bitcoin fiyatı ile de değişkenlik gösterebilmektedir. Teknolojinin her geçen gün gelişmesine istinaden bitcoin gelecekte kağıt paranın yerini alabileceği ifade ediliyor. Dünyanın her tarafında her gün bu para birimi ile ilgili haberler geçirmekte ve bu haberler bitcoin haber stratejisi ile internet üzerinden tüm dünyaya yayılmaktadır. Bitcoin haber niteliği taşıyan dünya ve ülkemiz genelindeki bilgiler güncel olarak İlk Bitcoin sitesinde takibinize sunulmuştur.

Bitcoinler Sanal Cüzdanda

Bitcoin sahibi olmak sanal cüzdan aracılığıyla gerçekleşmektedir. Üstelik bu sanal cüzdanlar için şahsi özel bilgilerimizi vermeye ihtiyaç yoktur. Bu sanal cüzdanlar sayesinde bitcoin alabilir, gönderebilir ya da satabiliriz. Bitcoin fiyatı, altın fiyatı gibi günlük olarak aşağı ya da yukarı hareketlenebilmektedir. Bitcoin kullanmanın birçok avantajı mevcuttur.

Buna örnek olarak enflasyon riski çok düşük bir sistemdir. Çökme riski düşük, güvenli, basit ve diğer birçok kritere göre ucuzdur. Taşıması en kolay para birimi kabul edilebilir, çok büyük değerlerdeki bitcoinlerinizi bir hafıza kartı ile taşıyabilirsiniz. İlk Bitcoin sitesi günlük tam kapsamlı veriler hakkında bilgi alabileceğiniz bir platformdur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.