DOLAR 32,5627 0.25%
EURO 34,8127 0.07%
ALTIN 2.489,110,21
BITCOIN %
Mersin
21°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ceviz Fidanı Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Ceviz Fidanı Fiyatları Nasıl Belirlenir?

ABONE OL
12 Ocak 2021 17:00
Ceviz Fidanı Fiyatları Nasıl Belirlenir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ceviz fidanı fiyatları genel olarak yaşı, boyu ve verimlilik esası odaklı olarak belirlenmektedir. Genç fidanların alınması fiyat olarak biraz daha yüksek olmasına rağmen tutma oranı daha fazladır. İnsanlar yetişmiş yaşlı fidanların daha iyi olacağını düşünürler ancak bu ileriye yönelik planlamalar için fiyatı uygun olması için tercih edilmemesi gereken bir durumdur.

Kaliteli bir plana ulaşabilmek için güvenilir ve bilindik firmalar tercih edilmelidir. Bunlara örnek olarak Güven Fidancılık sitesi tercih edilen ve önerilen sitelerdendir.  Siteyi incelediğinizde ceviz çeşitleri içerisinde chandler, hartley, fernette, fernor, pedro, franguette çeşitlerini göreceksiniz. Ceviz içeriğinde e vitamini, demir, fosfor, potasyum, çinko gibi birçok elementler mevcuttur. Üretiminde kullanılan fidanların da aşılı olması bu değerler açısından önemlidir.

Hangi Ceviz Daha Verimlidir

Dünya genelinde en verimli ve performanslı ceviz fidan çeşidi olarak ilk sırada chandler ceviz fidanı bulunmaktadır. Takip sıralamasında daha sonra fernor ceviz fidanı ve diğerleri gelmektedir. Ülkemiz ceviz yetiştiriciliği konusunda genel anlamda en verimli topraklara sahiptir. Kullanılan ceviz fidanları özelliği konusunda, iklim koşulları çok rahat sağlanabilmekte ve soğuk ve sıcak iklimlere göre tercih edilme seçenekleri ile en yüksek verim kapasitelerine ulaşılabilmektedir.

Ceviz ihracatı konusunda ve üretimi konusunda dünyada ilk üç sırada bunlar ülkemiz ceviz Üreticiliği konusunda her geçen gün arzı artırmaktadır. Ceviz ağaçta yetişir ve kendine özel bir kokuya sahiptir. Bugün ceviz insan sağlığı açısından yararlı olduğu gibi alternatif tıpta da kullanılan birincil öğedir. İnsanlığın vücutları açısından ihtiyacı olan yağ asidinin de yüksek bir oranını sağlar. Bununla birlikte hafızayı güçlendiren yapısı ve bağışıklık sistemini destekleyen bir ürün sıfatına haizdir. Güven Fidancılık sitesinden sizde ceviz fidanı satın alıp tarıma ve ülke ekonomisine katkıda bulunabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.