DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Operatör Kontrol Panelleri Nedir?

Operatör Kontrol Panelleri Nedir?

ABONE OL
14 Ocak 2021 12:16
Operatör Kontrol Panelleri Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Operatör kontrol panelleri vinç sistemleri, manipülatörler, iş makinaları ve çeşitli endüstriyel makine ve uygulamalarda kullanılan kontrol üniteleridir. Kontrol panelleri koltuk ve koltuk panellerinden oluşmaktadır, bu iki parça da uygulama koşullarına uygun olacak şekilde ayarlanabilmelidir. Gl Makina sitesinden en rahat operatör kontrol panellerine ve vinç kabinleri, vinç tamponları ve daha birçok ürüne ulaşabilirsiniz.

Koltuk ve koltuk panelleri vinç operatörünün en çok vakit geçirdiği yerlerden biridir, bu yüzden 1. Özelliği mutlaka rahat olmalıdır. Oturma konforu kişinin sağlığı ve çalışma hayatı için ergonomik olmalıdır. Oturma konforu arttırılarak operatörün dikkatini sadece kumanda ettiği sisteme vermesi sağlanabilir. Bu sayede dikkatine bağlı oluşabilecek risk unsurlarının büyük bir bölümü de engellenmiş olur.

Farklı Çeşitleri Bulunmaktadır

Operatör Kontrol Panelleri uygulama alanına göre farklı çeşitlerde üretilebilir. Kumanda kolları ve butonlar müşterilerin istekleri doğrultusunda üretilmektedir, ancak genel tasarımları hep aynıdır. Özellikle buton ve kumanda kolları yerleştirilirken müşterinin oturma pozisyonu dikkate alınır. İş sağlığı ve güvenliği için ergonomik tasarım oldukça önemlidir. Elektrik şemalarını iletirseniz kumanda kolları ve butonların monte edileceği yerler tespit edilmiş olur. Operatör kabini seçenekleriyle birlikte rahat bir kullanım fırsatı ortaya çıkacaktır.

Bu sayede çalışanlar daha fazla rahat etmiş olur. Vinç operatörleri çalışma saatlerinin neredeyse tamamını vinç kabini içinde, operatör kontrol panelinin üzerinde geçirirler. Bu yüzden rahat ve sağlam olması her şeyden önce gelmelidir. GL Makina bu konuda oldukça hassas çalışmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.