DOLAR 32,5865 0.29%
EURO 34,8052 0.1%
ALTIN 2.492,550,34
BITCOIN %
Mersin
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD, Küba’yı “terörü destekleyen” ülkeler listesine aldı
  • Haber444
  • Gündem
  • ABD, Küba’yı “terörü destekleyen” ülkeler listesine aldı

ABD, Küba’yı “terörü destekleyen” ülkeler listesine aldı

ABONE OL
12 Ocak 2021 07:26
ABD, Küba’yı “terörü destekleyen” ülkeler listesine aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, selefi Barack Obama’nın ilişkileri normalleştirme sürecinde “teröre destek veren ülkeler listesinden” çıkardığı Küba’ya karşı giderayak bir adım attı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada, “Dışişleri Bakanlığı teröristlere sığınma imkanı vererek uluslararası terörizm faaliyetlerine destek verdiği için Küba’yı Teröre Destek Veren Ülke olarak tanımladı.” ifadelerini kullandı. 

Küba’nın on yıllardır başta ABD olmak üzere, birçok ülkenin yargısından kaçan suçlulara ev sahipliği yaptığını savunan Pompeo, “Bugünkü tanımlama, Küba ile belirli alanlarda ticaret yapan ülkelere ve kişilere karşı cezai işlemler uygulamak suretiyle Küba’yı yaptırıma maruz bırakıyor; ABD’nin (Küba’ya yönelik) dış yardımlarına kısıtlama, (Küba ve ilişkili ülke ve kuruluşlara) savunma ihracat ve satışlarına yasak getiriyor ve ikili kullanım mallarına yönelik bazı ihracat kısıtlamaları getiriyor.” değerlendirmesini yaptı.

Eski Başkan Obama listeden çıkarmıştı

Eski Başkan Obama 29 Mayıs 2015’te Küba’yı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarmıştı.

ABD yönetiminin Küba’yı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarması, yaklaşık yarım asır önce kesintiye uğrayan iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden normale döndürülmesi amacıyla başlatılan süreçte o dönemde atılmış en önemli adım olmuştu.

Sudan’ın geçen haftalarda çıkartıldığı, teröre destek veren ülkeler listesinde İran, Küba, Kuzey Kore ve Suriye bulunuyor.

AA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.