DOLAR 32,3325 0.24%
EURO 35,0742 -0.18%
ALTIN 2.281,510,19
BITCOIN %
Mersin
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKP’li başkan bilim uzmanı şantiyeye sürüldü

AKP’li başkan bilim uzmanı şantiyeye sürüldü

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:03
AKP’li başkan bilim uzmanı şantiyeye sürüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart 2019’da seçimi kazandıktan sonra, sık sık personel sürgünü ve mobbing uygulamaları ile gündeme gelen Bergama Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Hakan Koştu, tarih bilimi uzmanını inşaat şantiyesinde görevlendirdi.

Uzun yıllardır Bergama Belediyesi’nde çalışan Arkeolog Bülent Türkmen, Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı şantiyeye sevk edilerek, bayındırlık ve yol bakım işlerinde görevlendirildi.

Arkeolog Bülent Türkmen FOTO: SÖZCÜ

ÖNEMLİ TARİH ÇALIŞMALARI YAPIYORDU

Allianoi antik kenti kazılarından, Pergamon’un UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesine kadar birçok önemli projede çalışmıştı.

Türkmen, Bergama tarihi hakkındaki çalışmalarını sürdürüyor, akademik yayınların hazırlanmasında görev yapıyor, yurdun birçok yerinde söyleşi, konferans ve okullarda seminerler veriyor ve turizm tanıtım faaliyetlerinde çalışıyordu.

Türkmen, birçok defa “Tarihe Saygı Ödülü”ne layık görülmüştü. KESK’e bağlı Tüm-Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Bergama Belediyesi İşyeri Temsilcisi olduğu öğrenildi.

FOTO: SÖZCÜ

BU İLK DEĞİL

AKP’li belediye başkanı Hakan Koştu 2019 yerel seçimlerinin ardından göreve gelir gelmez ilk olarak çalışanlarına sendika değiştirme baskısı yaptığı, kütüphane çalışanını temizlik deposuna, gazeteci ve sosyologu otoparka sürdüğü iddiaları ile gündeme gelmiş, geçtiğimiz Şubat ayında 3 kadın işçiyi işten çıkartarak protestoların hedefi olmuştu.

Koştu ayrıca, corona salgını hakkında İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan genelgeye uymayarak, kronik hastalığı olan işçilerin idari izinli sayılması nedeni ile de tepki görmüştü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.