DOLAR 32,3812 0.18%
EURO 34,9905 -0.25%
ALTIN 2.324,490,23
BITCOIN %
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avcılar’da yasağa uymayan kafe mühürlendi

Avcılar’da yasağa uymayan kafe mühürlendi

ABONE OL
10 Şubat 2022 20:39
Avcılar’da yasağa uymayan kafe mühürlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avcılar Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan bir ihbarda Merkez Mahallesi Şamlı Sokak’taki bir kafeye Asayiş Şube ekipleri sevk edildi. Ekipler, kafede iki müşteri bulunduğunu fotoğrafla tespit etti, tutanak tutuldu, zabıta ekiplerine haber verildi.

TEMİZLEMEK İÇİN AÇTIK

Kafenin bir ortağı,  kafeyi temizlik için  açtıklarını, tanıdıkları iki kişinin içeri girme isteğini geri çeviremediklerini söyledi.

Asayiş ekibindeki komiser, çok hassas bir dönemden geçildiğini, hastalığın önüne geçilebilmesi için ilan edilen yasaklara herkesin uyması gerektiğini hatırlattı. Kafe,  zabıta ekiplerince mühürlendi.

PARA VE HAPİS CEZASI

Kafenin işletmecileri hakkında  ‘1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’ kapsamında işlem yapılabileceği, 387 ila 3 bin 150 TL arasında değişebilen para cezaları verilebileceği belirtildi.

Bunun yanı sıra Türk Ceza Kanunu 195. maddesi uyarınca ‘bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma’ suçu nedeniyle işletme sahiplerine 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılabileceği kaydedildi.

EVDE İNTERNET O YÜZDEN GELDİM

Bu arada ekipler  aynı sokakta  bulunan bir başka kafenin de açık olduğunu görünce içeri girdi. Kadın işletmeci,  evindeki internet sorunu nedeniyle iş yerine geldiğini, yasağı bildiğini ve titizlikle uyguladıklarını söyledi. (DHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.