DOLAR 32,5046 -0.12%
EURO 34,9651 0.35%
ALTIN 2.429,110,26
BITCOIN 2069048-4,01%
Mersin
30°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avrupa’dan gelen yolcular için zorunlu karantina kararı alındı
  • Haber444
  • Gündem
  • Avrupa’dan gelen yolcular için zorunlu karantina kararı alındı

Avrupa’dan gelen yolcular için zorunlu karantina kararı alındı

ABONE OL
31 Ocak 2021 07:55
Avrupa’dan gelen yolcular için zorunlu karantina kararı alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet televizyonuna konuşan Reisi, Avrupa ve ABD’de Kovid-19 vakalarında büyük artış yaşandığını belirterek alınan yeni tedbirleri kamuoyu ile paylaştı. Reisi, İngiltere’de ortaya çıkan Kovid-19’un mutasyona uğramış türünün Avrupa’da salgının şiddetini artırdığına işaret ederek, bu durumun İran’ı etkilememesi için sınırlardaki giriş ve çıkışların dikkatle izlendiğini aktardı.

Bundan sonra komşu ülkelerden gelenler de dahil olmak üzere ülkeye giriş yapan herkesten negatif Kovid-19 testi isteneceğini ve bu kişilerin tekrar teste tabi tutulacağını aktaran Reisi, buna ek olarak Avrupa’dan gelen yolcular için zorunlu karantina kararı alındığını duyurdu.

Reisi, “Eğer bir yolcu Avrupa’dan giriş yaparsa, negatif test bulundurmasına ve içerde yapılacak teste ek olarak, kalacağı yerde kendisini 14 gün karantinaya almak zorunda.” ifadesini kullandı. Reisi, ülkeye girişte şu ana kadar yalnızca Avrupa’dan gelen kişilerden negatif test sonucu istenmiş olduğunu sözlerine ekledi.

AA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.