DOLAR 32,3407 0.27%
EURO 35,1402 -0.01%
ALTIN 2.312,101,53
BITCOIN %
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Azerbaycan’ın Ünlü Sanatçısı Malakkhanim Eyubova İstanbul’a Geliyor
  • Haber444
  • Gündem
  • Azerbaycan’ın Ünlü Sanatçısı Malakkhanim Eyubova İstanbul’a Geliyor

Azerbaycan’ın Ünlü Sanatçısı Malakkhanim Eyubova İstanbul’a Geliyor

ABONE OL
5 Kasım 2021 17:31
Azerbaycan’ın Ünlü Sanatçısı Malakkhanim Eyubova İstanbul’a Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Azerbaycan’ın en önemli devlet sanatçıları arasında yer alan Malakkhanim Eyubova, 31 Aralık Azerbaycanlılar Dayanışma Günü kapsamında İstanbul’da büyük bir konser düzenlemek için Türkiye’ye geliyor. Konsere dair açıklamalarda bulunan sanatçı, Türkiye’de konser vermenin son derece keyifli olduğunu ve bu anlamda kardeş ülkede yer almanın kendilerine büyük bir mutluluk verdiğini ifade ediyor.

5 Kasım 1962 yılında dünyaya gelen Melekxanim Eyubova, eğitim yaşantısı ve sanat yaşamı boyunca özellikle muğam olmak üzere Azerbaycan’ın kültürünü ve folklorik donanımını yansıtan son derece önemli eserleri hayat veriyor. Bir dönem Qarmon ana dalıyla ilgilenen 5 yıllık müzik okulundan bu alanda mezun olan sanatçı çocuk korosunun solistine de bir dönem yapmış bulunuyor. 1979 ile 1984 yılları arası Azerbaycan Devlet Üniversitesi mahiyetinde müzikal komedi oyunculuğu fakültesini de okuyarak bitirmiş bulunuyor.

Türkiye’yi oldukça sevdiğini ifade eden sanatçı her konserinin büyük bir ilgi ile karşılaşmasından son derece büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ediyor. İki millet tek devlet vurgusu ile Azerbaycan ve Türkiye’nin hem hüzünlü hem de mutlu zamanlarda birlikte hareket ettiğinden ötürü memnuniyetini aktarıyor.

Eğitim yaşamını dolu dolu geçiren Malakkhanim Eyubova, 1980 1985 yılları arasında Irs Folklor Musiqi Teatri halk topluluğunun da solistliğini yapmış bulunuyor. Sanat yaşamı içerisinde birçok ödüle layık görülen Melekxanim Eyubova, özellikle de Haydar Aliyev Vakfı, Cafer Cabbarlı ödülüne layık bulunmaktan ötürü son derece büyük mutluluk duyduğunu ifade ediyor.

Dünyada onlarca ülkede yüzlerce konser vermiş ve büyük işlere imza atmış olan Malakkhanim Eyubova, Almanya, Avusturya, Fransa, Türkiye, Romanya, Beyaz Rusya, İsveç, Irak, Hollanda, Belçika gibi ülkelerde de özellikle Azerbaycan diasporasından mensup bireylere son derece etkili ve güzel konserler vermiş bulunuyor. Bir an önce Türkiye’ye gelmek için oldukça heyecanlandığını ifade eden sanatçı 10 yılı aşkın bir süredir Azerbaycan Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi’nde muğam profesörü olarak görev yapmaya devam ediyor.

Sanatçı son yıllarda aldığı Azerbaycan’ın onurlu ve halk sanatçısı unvanından ötürü de son derece büyük bir gurur duyduğunu ifade ediyor. Muğam albümleri Almanya, Fransa ve Türkiye’de yayınlanan Melekxanim Eyubova, bu alanında yapmış olduğu çalışmalar ile büyük ses getiriyor.

Azerbaycan Kültür Evi’nin başkanı Hikmet Elp her yıl olduğu gibi düzenledikleri bu program için açıklamalarda bulundu ve bu etkinlikte sahne alacak Malakkhanim Eyubova için övgüler yağdırdı: “Bizler için Malakkhanim Eyubova Azerbaycan sanatının zirvelerinden biridir. Uzun yıllardır İstanbul, Azerbaycan kültürel olarak her davetimize temennamız icabet gösteren Türkiye’nin İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerine konserler veren çok değerli bir sanatçımızdır. O bizim ailemizden biri gibi sevenlerinin yüreğinde yerini almıştır. Temennim bundan sonra da sanatıyla zirvelerde olsun ve başarıları daim olsun. Her zaman onunla yan yana yürümekten mutluyuz, gururluyuz. Ve birlikte olmaktan birlikte etkinlikler düzenlemekten bahtiyarız. Bu yıl da Dünya Azerbaycanlılar Günü dolayısıyla 31 Aralık’ta insanlarımızı bu kültürün etrafından toplamak amacıyla Malakkhanim gibi sanatı yüksek bir sanatçımızın bir hanımefendinin, bir değerimizin katılacağı bir konser programıyla güzel bir gece geçirmeyi arzulamaktayız. Ve bizim dışımızda da başka yerlerde de bu programlarda söz konusudur. İnşallah 2021’i 2022’e bağlayan gecemizde kültürel olarak bizim programımızda Malakkhanim Eyubova ile birlikte olacağız”

Sözlerine son noktaları koyarken Hikmet Elp Türkiye ve Azerbaycan halkına teşekkürlerini sunarak böyle önemli bir günde herkesi konsere davet etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.