DOLAR 32,4924 0.24%
EURO 34,5951 0.27%
ALTIN 2.472,43-0,42
BITCOIN %
Mersin
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakkal müşterilerinin 6 bin lira borcunu sildi

Bakkal müşterilerinin 6 bin lira borcunu sildi

ABONE OL
24 Nisan 2020 11:10
Bakkal müşterilerinin 6 bin lira borcunu sildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Marmaris’in Tepe, Sarıana ve Beldibi mahallelerinde 3 bakkalı bulunan Kadir Kaplan (35), ‘farkındalık’ yaratmak amacıyla daha önceki yıllarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara ücretsiz dondurma dağıtıp, ihtiyaç sahiplerine gıda ve ekmek desteği sağladı.

Kaplan, bu sene ise maddi durumu yetersiz 17 müşterisinin toplam 6 bin lira olan borçlarını veresiye defterinden sildi.

“ZOR DURUMDA OLANLARIN BORÇLARINI SİLDİM”

“Bunu canı gönülden yaptım” diyen evli ve 2 çocuk babası Kadir Kaplan şunları söyledi:

* ‘İyilik bulaşıcıdır’ dedim ve zor durumda olan müşterilerimin veresiyelerini sildim. Tamamı 12 bin lirayı bulan borç defteri var. Bunların arasında bulunan ve gerçekten zor durumda olan vatandaşlarımın 6 bin lirasını sildim.

* Dükkana geldiklerinde kendilerine söyledim. Çok mutlu oldular ve ‘Allah razı olsun’ dediler. Birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Mahalle halkımız bizlerin neler yaptığını çok iyi bilir.

* Cumhurbaşkanımızın bağış talebine de küçük bir meblağ katkıda bulundum, bu rakam söylenmez. Devlet ve milletimiz birbirine destek oluyor. Biz de bakkal olarak devletimizin desteğine destek veriyoruz. Devletimizin her zaman yanındayız.

“İYİLİĞİN BULAŞICI OLMASINI İSTİYORUM”

Mahalle sakinlerinden Cihan Kaymakçı da “Komşumuz Kadir Kaplan’ın iyiliğinin bulaşıcı olmasını, herkesin bu tarz iyilikler yapmasını, bir ve diri olmamızı istiyorum. Bütün esnafımızın halkımıza faydası olsun. El ele ve biz bize başarıya ulaşıp zorluklardan çıkabiliriz” diye konuştu. (DHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.