DOLAR 32,3747 0.16%
EURO 34,9700 -0.31%
ALTIN 2.324,370,23
BITCOIN %
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bilim Kurulu toplantısının ardından gözler Bakan Kocanın açıklamasına…
  • Haber444
  • Gündem
  • Bilim Kurulu toplantısının ardından gözler Bakan Kocanın açıklamasına…

Bilim Kurulu toplantısının ardından gözler Bakan Kocanın açıklamasına…

ABONE OL
11 Mart 2021 21:08
Bilim Kurulu toplantısının ardından gözler Bakan Kocanın açıklamasına…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs salgınının etkili olduğu 1 yıllık süre içerisinde yaklaşık 29 bin vatandaş hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bugün yapacağı açıklamada salgın sürecini değerlendirecek. Bugüne kadar atılan adımları ve bundan sonra neler yapılacağına dair açıklamalarda bulunacak.

Bakan’ın yeni tedbir kararları açıklayıp açıklamayacağı ya da yeni bilgiler paylaşıp paylaşmayacağı ise merak ediliyor.

BİLİM KURULU TOPLANTISININ ARDINDAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Bakan Koca, paylaşımında “Unutmayalım! İnanç, azim ve kararlılık olduğu sürece kırmızı maviye en yakın renktir.” ifadelerini kullanırken Türkiye’de görülen mutant virüslerin sayısını açıkladı.

MUTANT VİRÜSLERİN SAYISI NE KADAR?

Ülkemizde mutasyona uğramış koronavirüs vakaları sıkı takip ile yakalanmaktadır. Alınan tüm tedbirlere rağmen maalesef gün geçtikçe mutant virüsler tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artmaktadır. Mutant virüsle enfekte olduğu tespit edilen kişileri daha sıkı izolasyon kurallarına tabi tutuyoruz. Bugüne kadar 76 ilimizde toplam 41.488 B.1.1.7 (İngiltere) mutantı, 9 ilimizde toplam 61 B.1.351 (Güney Afrika) mutantı, 1 ilimizde 2 B.1.427 (California-NewYork) mutantı ve 1 adet de P.1 (Brezilya) mutantı tespit edilmiştir. Bu hızlı bulaşan varyantlara karşı halen tedbirden ve aşıdan başka silahımız yok. Bu silahlarımızın yetersiz olduğu anlamına kesinlikle gelmiyor. Ancak her ikisinin de zorlukları var. Aşı için küresel bir tedarik güçlüğü, tedbir için de bir yılın verdiği yorgunluk var. Hep birlikte el ele bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.