DOLAR 32,3452 0.28%
EURO 35,1294 -0.04%
ALTIN 2.310,391,46
BITCOIN 22898213,11%
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bilim Kurulu üyesi Prof. Özlü’den ‘ikinci dalga’ açıklaması
  • Haber444
  • Gündem
  • Bilim Kurulu üyesi Prof. Özlü’den ‘ikinci dalga’ açıklaması

Bilim Kurulu üyesi Prof. Özlü’den ‘ikinci dalga’ açıklaması

ABONE OL
13 Mayıs 2020 11:30
Bilim Kurulu üyesi Prof. Özlü’den ‘ikinci dalga’ açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Tevfik Özlü, Habertürk TV’de Ebru Baki’nin sunduğu Para Gündem programına katıldı. Prof. Özlü, corona virüsü salgınından ikinci dalga yaşanma ihtimaliyle ilgili açıklamalarda bulundu.

* İkinci dalga riski var, bütün dünya bunu konuşuyor. Ama bizdeki ya da Rusya’daki durum farklı. Biz henüz birinci dalgayı atlatamadık. Bizim şu an riskimiz daha ziyade birinci dalgada bir gecikme, duraklama, ya da geriye dönüş olabilir mi… Rusya’da ve Avrupa’da da durum böyle.

ALDIĞIMIZ ÖNLEMLERİN İŞE YARADIĞINI GÖRDÜK

* Güney Kore, Singapur, Çin, birinci dalgayı büyük oranda kontrol altına alıp bitirdiler. Şimdi onlarda ikinci dalga korkusu var. Ancak şunu söylemekte yarar var. İkinci dalganın birinci dalga kadar ürkütücü olacağını sanmıyorum. Çünkü biz virüsü tanıdık ve virüs karşısında daha deneyimliyiz, daha güçlüyüz. Aldığımız önlemlerin işe yaradığını gördük.

* Ancak etkin bir aşı bulununcaya kadar virüs hep bir yerlerde olacak ve bizi tehdit etmeye devam edecek. İkinci dalga korkusu her zaman olacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.