DOLAR 32,3320 0.24%
EURO 35,1146 -0.05%
ALTIN 2.295,380,80
BITCOIN %
Mersin
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BtcTurk’ten Bitcoin Teknik Dokümanı’nın 12. yılına özel global etkinlik
  • Haber444
  • Gündem
  • BtcTurk’ten Bitcoin Teknik Dokümanı’nın 12. yılına özel global etkinlik

BtcTurk’ten Bitcoin Teknik Dokümanı’nın 12. yılına özel global etkinlik

ABONE OL
2 Kasım 2020 09:53
BtcTurk’ten Bitcoin Teknik Dokümanı’nın 12. yılına özel global etkinlik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin ve kriptoparaların kolayca ve güvenle alım satımının yapılabildiği Türkiye’nin ilk, dünyanın dördüncü Bitcoin ve kriptopara alım satım platformu BtcTurk, Bitcoin’in ilk ortaya çıkışı olarak kabul edilen Bitcoin Teknik Dokümanı’nın (Bitcoin Whitepaper) 12. yıl dönümüne özel; 31 Ekim, Cumartesi günü saat 16.00’da global bir etkinlik düzenliyor. Program 30’ar dakikalık üç oturumdan oluşacak.

BtcTurk’ün Twitter, Facebook, Youtube, ve DLive platformlarındasimultane çeviri hizmetiyle canlı olarak yayınlanacak etkinlikte paranın tarihi, Teknik Doküman’a uzanan yol, kurumların Bitcoin alma nedenleri ve finansal bakış açışıyla Bitcoin ele alınacak. Bitcoin Teknik Dokümanı’nı e-posta ile ilk alanlardan biri olan Blockstream CEO’su Adam Back, BtcTurk’ün kurucusu Kerem Tibuk, BtcTurk CEO’su Özgür Güneri, CoinShares Baş Strateji Sorumlusu Meltem Demirörs, İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan’ın konuşmacı olarak yer alacağı etkinlik belgesel yayını ile başlayacak.

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri; Bitcoin’in 31 Ekim 2008 tarihinde Satoshi Nakamoto rumuzuyla Kriptografi Yazışma Grubu isimli bir e-posta grubunda yayınlanan “Bitcoin: Eşlerarası Elektronik Nakit Sistemi” başlıklı teknik doküman ile ortaya çıktığını belirterek; “Nakamoto gönderdiği e-postada, tamamen eşler arasında ve bir başkasına güvenmeyi gerektirmeyen bir ödeme yöntemi üzerinde çalıştığını belirtmişti. 31 Ekim 2020’de Bitcoin Teknik Dokümanı’nın 12. yılını kutlarken, Satoshi Nakamoto’nun önerdiği elektronik para sisteminin dünya genelinde kullanılabilen bir ödeme yöntemi haline geldiğini söylemek mümkün. Kriptopara birimi Bitcoin ise son birkaç yılda özellikle global şirketlerin ve hatta devletlerin bile ilgisini çekmeyi başardı. Satoshi Nakamoto, yayınladığı Bitcoin Teknik Dokümanı ile dünya finans sistemine alternatif bir ödeme yöntemi yaratmayı başardı” dedi.

Güneri; “Bugün BtcTurk olarak, Türkiye’nin 81 ilinde 1 milyonu aşkın kullanıcıya ulaşıyoruz. Diğer yandan 7. yaşımızı kutladığımız 2020 yılı içinde 7 kıtada hizmet vermeye başlayarak kriptopara dünyasında global bir oyuncu olduk. Şimdi de Bitcoin’in doğduğu gün olarak sayabileceğimi Bitcoin Teknik Dokümanı’nın 12. yaşını global bir etkinliğe ev sahipliği yaparak kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

Program:

Tarih: 31 Ekim 2020, Cumartesi

Saat: 16.00 – 17.30

Yayın yeri: BtcTurk Twitter, Facebook, Youtube ve DLive hesapları

Konuşmacılar hakkında:

Adam Back: Bitcoin Teknik Dokümanı’nı e-posta aracılığıyla alan ilk kişilerden olan Adam Back’in adı dokümanın referanslar listesinde Bitcoin madencilik protokolünde kullanılan Hashcash algoritması çalışmasıyla yer almaktadır. Satoshi Nakamoto’ya ilham veren ve ilk iletişim kuranlardan biri olan Adam Back Blockstream CEO’sudur.

Kerem Tibuk: Türkiye’nin ilk ve en büyük, dünyanın dördüncü Bitcoin ve kriptopara alım satım platformu BtcTurk’ün kurucusu olan Kerem Tibuk, Türk Lirası ile ilk Bitcoin alım satım işlemini gerçekleştiren ve bir Bitcoin makimalisti…

Meltem Demirörs: Blockchain ekosisteminin en etkili 100 kişisi arasında bulunan Meltem Demirörs, dijital varlık yönetimi şirketi olan CoinShares’in Baş Strateji Sorumlusudur. Digital Currency Group (Dijital Para Grubu) Başkan Yardımcılığı ve Dünya Ekonomik Forumu Blockchain Konseyi üyeliğini sürdürmektedir. MIT ve Oxford’da ders veren Demirörs, kripto dünyasının yine tanıdık bir ismiyle kriptopara ve Blockchain konulu podcast yayınlamaktadır.

Şant Manukyan: Uluslarası piyasalar, Bitcoin, kriptoparalar ve merkeziyetsiz finans üzerine analizler yapan Manukyan 2002’den bu yana İş Yatırım Uluslararası Piyasalar bölümünde görev almaktadır. Manukyan, Haziran 2019 itibarıyla Uluslararası Piyasalar Direktörlüğünü üstlenmiştir.

Özgür Güneri: Finansal yatırım hizmetleri alanında uzun yıllar çalışan ve aldığı birçok görevden sonra 2018’de yeni nesil finans hizmetleri alanına adım atan Özgür Güneri, Türkiye’nin ilk ve en büyük, dünyanın dördüncü Bitcoin ve kriptopara alım satım platformu BtcTurk’ün CEO’su olarak görev yapmaktadır.

BtcTurk Hakkında

2013 yılında Kerem Tibuk tarafında kurulan ve CEO’luğu Özgür Güneri’nin yaptığı BtcTurk, Türkiye’nin ilk ve en büyük ve dünyanın dördüncü Bitcoin ve kriptopara alım satım platformu olarak hizmet veriyor. 1 Temmuz 2013’te TL ile ilk Bitcoin alım satımına aracılık eden BtcTurk’ün 120’den fazla çalışanı bulunuyor. Eliptik Yazılım ve Ticaret A.Ş. tarafından yönetilen BtcTurk, 1 milyonu aşkın kullanıcısına 7/24 hizmet veriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.