DOLAR 32,3417 0.18%
EURO 35,1211 -0.19%
ALTIN 2.240,11-0,14
BITCOIN %
Mersin
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Burun Estetiği Operasyonu Nasıl Yapılır?

Burun Estetiği Operasyonu Nasıl Yapılır?

ABONE OL
23 Eylül 2021 14:04
Burun Estetiği Operasyonu Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Estetik işlemler artık günlük hayatımızın bir parçası. Tüm estetik işlemlerde en çok yapılan ise burun estetiği. Yüz ve burun şeklinden memnun olmayan kişiler estetik cerrahlara başvuruyor. Konu ile ilgili görüşlerini sorduğumuz estetik cerrahi uzmanı Op. Dr. Defne Erkara burun estetiği ameliyatı hakkında bilgi verdi.

Burun estetiği nedir?

Burun şeklinden memnun olmayan kişilerin çoğunlukla tercih ettikleri yöntem burun estetiği ameliyatıdır. Bu operasyon ile burnun yapısı tekrardan şekillendirilmektedir. Ayrıca burun estetiği ameliyatı sayesinde burnu küçültmek, büyütmek, burnun ucunu kaldırmak gibi işlemlerin yapılması sağlanmaktadır.

Burun estetiği operasyonu gerçekleşmeden önce doktora daha önce yapılan ameliyat varsa söylenmeli, kullanılan ilaçlar, alerji gibi etkenlerde dile getirilmelidir. Doktordan hiç bir şey saklanmamalı bütün merak edilenler sorulmalı endişe bırakacak soru işaretleri kalmamalıdır.

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılmakta?

Ameliyat hastalara genel anestezi verilerek yapılır. Anestezinin uygulanması ve operasyon sonrası uyandırılma süresi dahil olmak üzere toplamda 1,5 ile 2 saat arasında sürmektedir. Operasyonun ardından aynı günün akşamı hastalar evlerine dönebilmektedirler. Ameliyattan sonraki bir hafta içinde hastalar işlerine geri dönebilir ama 1 ay ağır iş ve spordan uzak durmalıdır.

İlk olarak burun deliklerinden kesiler uygulanır ve operasyon bu şekilde başlar. Burnun ucunda, sırtında yada içinde herhangi bir sorun varsa bunlar düzeltilir. Ardından burnun deliklerine tampon uygulanır. Sonrasında ise burnun sırtına silikon atel yerleştirilerek operasyon sona erdirilir.

Burun estetiğini sigorta karşılar mı?

Herhangi bir sağlık sorunu olmadan yapılan estetik ameliyatlarını sigorta karşılamaz. Ancak bir kaza, yaralanma yada solunum güçlüğüne bağlı sorun varsa bu sefer sigorta kapsamına bu tür operasyonlar girmektedir.

Burun Estetiği Ameliyatı Tehlikeli mi?

İşinde profesyonel ve deneyimli bir cerrah tarafından yapılan bütün operasyonlarda olduğu gibi burun estetiği ameliyatında da aynı şekilde yapılırsa oluşacak sorunlar en aza indirilmiş olur. Ama yapılan bütün ameliyatlarda risk bulunduğu için hiç tehlike yok diye bir durum söz konusu değildir. Fakat hastalar bakımından çoğunlukla rahat bir operasyon olur.

Yapılan her cerrahi girişimde kanama ve enfeksiyon riski bulunur. Ayrıca burun estetiği operasyonundan sonra yüz bölgesinde şişme, burunda ağrı ve halsizlik duyulması normaldir. Burun estetiği operasyonunda da her zaman bazı riskler bulunur ama bu riskleri en aza indirmek için cerrahlar elinden geleni yaparlar.

Sonuç olarak; siz de burun şeklinden memnun değilseniz deneyimli bir estetik cerrah ile görüşerek bu konuda detaylı bilgi alabilirsiniz.

Op. Dr. Defne Erkara

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.defneerkara.com

Facebook: www.facebook.com/Dr.DefneErkara

İnstagram: www.instagram.com/opdrdefneerkara/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.