DOLAR 32,3701 0.15%
EURO 34,9582 -0.33%
ALTIN 2.324,100,21
BITCOIN %
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’den sağlık çalışanları için yasa teklifi

CHP’den sağlık çalışanları için yasa teklifi

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:02
CHP’den sağlık çalışanları için yasa teklifi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç’un imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunulan 4 maddelik yasa teklifi, ‘Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’da değişiklik öngörüyor.

Teklifin gerekçesinde corona virüsü sürecinde sağlık çalışanlarının ağır şartlarda çalıştıklarına dikkat çekilerek, “Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılması ve yakınlarının şehit yakınlarına tanınan haklardan yararlanmalarının sağlanması gerektiği açıktır. Tüm dünyada geri dönülmez etkiler yaratan corona virüsü salgınında, TBMM’ye düşen başka insanların hayatlarını kurtarma pahasına mücadele eden sağlık çalışanlarının onurlu mücadelelerinin hak ettikleri değeri görmesi için bu yasal düzenlemeyi bir an önce hayata geçirmek olmalıdır” denildi.

Teklif ile pandemi olarak kabul edilen corona virüsü salgını ile mücadele sırasında virüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının haklarının teslim edilmesi, ‘görev şehidi’ olarak sayılmaları amaçlanırken, nakdi tazminat ve aylık bağlanacaklara Covid-19 ile mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının da eklenmesi öngörülüyor. (DHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.