DOLAR 32,4613 0.26%
EURO 35,1976 -0.01%
ALTIN 2.324,490,22
BITCOIN %
Mersin
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Corona virüsü korkusu: Yazlıkçılar sezonu erken açtı
  • Haber444
  • Gündem
  • Corona virüsü korkusu: Yazlıkçılar sezonu erken açtı

Corona virüsü korkusu: Yazlıkçılar sezonu erken açtı

ABONE OL
10 Şubat 2022 20:41
Corona virüsü korkusu: Yazlıkçılar sezonu erken açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çeşme Alaçatı’da dondurmacılık yapan Ahmet Bağcı vatandaşların bölgeyi tercih ettiğini belirterek, “Burası yarımada olduğu için önü tamamen açık ve dolayısıyla havası da temiz. Burada huzur var. Özellikle hafta sonları çok kalabalıklaşıyor ve yavaş yavaş kalabalığın arttığını gözlemliyoruz. İzmir, İstanbul gibi bölgelerden gelenler var. Corona virüsü konusunda temkinliler. Gelen vatandaşlarımız yazlıklarını açmış vaziyette. Evlerinde huzurlu bir şekilde yaşamaya devam ediyorlar” dedi.

(FOTO: DHA)

‘BURADA BU TARZ VİRÜSLERİN BULUNMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ’

Alaçatı Mahallesi’nde kuş yemi satışı yapan Mehmet Beşir, “Hafta sonu aşırı derecede kalabalıktı. Herkeste bir korku var. Corona virüsünden korkuyorlar. Dezenfekte edici maddeleri kullanırsak kolay kolay virüs buraya uğramaz. İstanbul’dan, Bursa’dan, İzmir’den birçok kişi Çeşme’ye geldi. Birçoğu da corona virüsünden korkup, buraya geldi” diye konuştu.

İstanbul’da yaşayan ve Çeşme’nin Alaçatı Mahallesi’ndeki yazlığına gelen Metin Baş ise “İstanbul’dan geldik. Burada bu tarz virüslerin bulunmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.

(FOTO:DHA)

Corona virüsün tüm dünyayı etkilediğini söyleyen ve İstanbul’dan Alaçatı’daki yazlığına gelen Dilek Baş, “Türkiye genelinde corona navirüsü konuşuluyor. Umarım hafif olarak atlatırız. Özel anaokulum var ve velilerde ciddi bir panik olduğunu gözlemledim. Hepsi çocuklarını çekmiş durumdalar. Bir kurum sahibi olarak öğretmenlerimi, kurumumu düşünüyorum. Ekonomik anlamda inanılmaz bir yıpranma yaşayacağız. Umarım sağlıklı ve hafif atlatarak geçiririz” dedi.

‘VİRÜSÜN AÇIK HAVADA YAYILMADIĞINI DUYDUK’

Corona virüsü endişesiyle Çeşme’ye gelen Güner Gedik de, “Virüsün açık havada yayılmadığını duyduğumuz için soluğu burada aldık. Virüs sebebiyle endişeleniyoruz. Kalabalık ortamlara girmiyoruz. Ellerimizi yıkıyoruz, dezenfektan kullanıyoruz. Evden çıkmıyoruz, çıkacağımız zaman da açık havayı tercih ediyoruz” diye konuştu.

(FOTO: DHA)

Kalabalıktan uzak durmaya çalıştığını söyleyen Ayşecik Gedik ise şunları söyledi: “Bugün açık hava olduğu için Çeşme’ye geldik. Şu an burası daha az kalabalık. Çok fazla endişeleniyoruz. Dış ülkelerde gördüğümüz manzaralar bizi ürkütüyor. Kendimizce önlem almaya çalışıyoruz. Evin içini daha fazla dezenfekte ediyoruz.” (DHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.