DOLAR 32,3684 0.15%
EURO 34,9779 -0.3%
ALTIN 2.323,900,20
BITCOIN %
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Darbe söylentilerine net cevap

Darbe söylentilerine net cevap

ABONE OL
18 Şubat 2020 11:47
Darbe söylentilerine net cevap
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe söylentileri hatırlatılınca, “millet gereğini yapar” demişti. Birçok kişi de sosyal medyada, “biz buradayız” dedi: Darbe söylentileri dolanıyor gene ortalıkta. Bu millet darbeye müsaade etmez. Asla darbeciyi ikna yöntemine girmeyeceğim ve meşru müdafaa haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Biz de bir karar verdik yeni girişim olursa.

Pentagon bağlantılı ABD Düşünce kuruluşu Rand Corporation’ın Türkiye’de 2020’de darbe olacağı yönündeki kehaneti vatandaşın da gündemine girdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘halk gereğini yapar’ sözlerinin ardından vatandaşlar da tepkilerini sosyal medya platformlarında dile getiriyor. Sosyal medya ve sohbet gruplarında provokasyon uyarısının yanı sıra ‘darbeye karşı hazır olun’ mesajları paylaşılmaya başladı. İşte o mesajlar;

ALGI BAŞLAYACAK

“28 Şubat ve 15 Temmuz’da parmağı olan Rand Corporation #darbe çığırtkanlığı yapıyor! Önce, medyada algı operasyonu yapacaklar. Sonra, sosyal medyada bindirilmiş kıtalarla infial oluşturacak haberler üretecekler! Sonra da, kitleleri sokaklara dökecekler!”

HODRİ MEYDAN

“Kim çıkarsa sokağa fark etmez… Asker cephede …bunlar darbe söylentisi yapıyor bu taktikler …fetoyu diri tutma politikası başka bir şey deyil ….Bu saatden sonra sokak düşünen varsa …hodri meydan….”

“Bunlar kudurmuş, resmen darbe çığırtkanlığı yapıyorlar… resmen kara bir bulut gibi çökme niyetleri var ülkeye bir planları var o kesin Rabbim ellerini ayaklarına dolaştırsın, ne gidebilsinler ne geri dönebilsinler, hepsi yargılansın ve biz de görelim… yettiniz artık”

PROVOKASYON YAPIYORLAR

“Darbe ortamı için provokasyon yapıyorlar milletin sinir uçlarına dokunuyorlar müftü karısı tiyatrosuna devam ediyorlar”
“Darbe söylentileri dolanıyor gene ortalıkta. Bu millet darbeye müsaade etmez”

MEŞRU MÜDAFAA HAKKIMIZI KULLANIRIZ

“Olacaktır diye demiyorum, ama böyle bir darbe girişimi olur ise, kendi adıma, asla darbeciyi ikna yöntemine girmeyeceğimi ve meşru müdafaa haklarımı sonuna kadar kullanacağımı, peşinen ve açık biçimde beyan ediyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.