DOLAR 32,3393 0.23%
EURO 35,1091 -0.15%
ALTIN 2.309,031,40
BITCOIN %
Mersin
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Denetimler korkunç gerçeği ortaya çıkardı! Karantina kurallarına uymuyorlar
  • Haber444
  • Gündem
  • Denetimler korkunç gerçeği ortaya çıkardı! Karantina kurallarına uymuyorlar

Denetimler korkunç gerçeği ortaya çıkardı! Karantina kurallarına uymuyorlar

ABONE OL
10 Şubat 2022 20:38
Denetimler korkunç gerçeği ortaya çıkardı! Karantina kurallarına uymuyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli Valiliği yurt dışından gelen 4 bin 200 kişinin kendilerini 14 gün izole ederek, karantina kurallarına uyup uymadıklarını kontrol etti.

Yapılan denetimlerde 4 bin 200 kişiden 14 gün kuralına uymayan, evde izolasyon kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 115 kişiye Kabahatler Kanunu´na göre idari para cezası uygulandı.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK”

Valilik suçun tekrarı halinde ise Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi. Valilik, 14 gün kuralına uyulmasını isteyerek, “Koronavirüs riskine karşı vatandaşlarımızın hem kendi hem de sevdiklerinin sağlığı açısından 14 gün kuralına harfiyen uymaları konusunda hassasiyet göstermeleri önemle rica olunur” açıklamasında bulunuldu.

65 YAŞ ÜSTÜNE UYARI 

Valilik ayrıca corona virusü ile ilgili olarak şimdiye kadar edinilen bilgilere göre, özellikle 65 yaş ve üstünün hastalanma ve ciddi semptomlar geliştirme riski altında olduğunun görüldüğünü belirtti.

Corona virüsü riskine karşı risk grubunda bulunanların zorunlu olmadıkça evden çıkmamalarını isteyen Valilik, şu açıklamada bulundu:

*Valiliğimiz tarafından yapılan tespitlere göre riskli grupta yer alan vatandaşlarımızdan Şubat ayında günde ortalama 37 bin 31, Mart ayında ise 34 bin 262 vatandaşımızın halen tramvay, otobüs gibi toplu taşıma araçlarını kullandıkları belirlenmiştir.

*Bu durum kendileri açısından tehlike arz etmektedir. Bizler için değerli olan büyüklerimizin, kendi sağlıkları ve güvenlikleri için zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları ve toplu ulaşım araçlarını kullanmamaları, koronavirus riskine karşı 14 kuralına harfiyen uymaları konusunda hassasiyet gösterilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir. DHA

İLGİLİ HABERİstanbul Adliyesi’nde corona karantinası İLGİLİ HABERUmreden dönen vatandaşın Corona virüsü testi pozitif çıktı! İLGİLİ HABERCorona ile mücadelede KKTC’den iyi haber!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.