DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diş Teli, Diş Beyazlatma ve İmplant Fiyatları

Diş Teli, Diş Beyazlatma ve İmplant Fiyatları

ABONE OL
18 Ocak 2021 09:29
Diş Teli, Diş Beyazlatma ve İmplant Fiyatları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Çarpık diş yapınız nedeni ile gülümsemekten çekiniyorsanız artık diş teli taktırmanızın zamanı gelmiştir. Sizler için yazımızda diş teli nedir, diş teli fiyatları ve diş teli tedavisi nasıl yapılır bu gibi soruları inceleyeceğiz.

Diş Teli Nedir?

Ortodonti veya halk arasındaki adı ile diş teli, bozuk diş yapısını düzenlemek için yapılan medikal tedavinin adıdır. Eğer bozuk diş yapısına sahipseniz, dişleriniz ayrık ise, dişiniz çıkmıyorsa diş teli tedavisinden yararlanabilirsiniz. Bu süreç içerisinde diş yapınız ile ilgili yaşadığınız sorunlar çözülecektir.

Güncel Diş Teli Fiyatları

Diş teli fiyatları güncel olarak 2.500 TL’den başlayarak 6.000 TL’ye kadar değişiklik göstermektedir. Diş telini iki çeneniz içinde uygulayabileceğiniz gibi sadece bir çene içinde uygulanmaktadır. Bu sebeple diş teli fiyatları da daha uygun olmaktadır.

Diş Teli Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Diş teli fiyatlarını etkileyen birbirinden farklı önemli faktörler vardır. Bunlar hastanın ihtiyacı, hastanın yaşı, hastanın hangi diş teli çeşidini seçtiği ve ya diş teli tedavisinde başka işlem uygulanıp uygulanmadığı gibi birçok önemli faktör bulunmaktadır. Ayrıca kullanılan diş telinin malzemesinin kalitesi de diş teli fiyatlarını etkileyen faktörlerden biridir.

İmplant Fiyatları

İmplant fiyatları 2021 yılı için 1800 TL  ile 2400 TL arasındadır. İmplant fiyatlarını belirleyen unsur seçilen zirkoyunyum ve porselen kaplama yöntemidir. Estetik ne kadar fazla olursa dental implantlarda fiyat o kadar yüksek olur.

 

Diş Teli Nasıl Takılır?

Diş teli tedavisinden önce ortodonti tedavisi yapılacak diş mutlaka temizlenmelidir. Özellikle dişlerde çürük var ise çürük temizleme işlemi yapılmalıdır. Daha sonra ise dudaklara ekartör denilen malzeme takılarak dişler ve ağız tedaviye uygun hale getirilir. Tedaviye uygun hale gelen ağız ve diş için braket takma işlemine sıra gelir. Braket diş üzerine bonding adı verilen özel bir yapıştırıcı ile diş üzerine sabitlenmektedir. Daha sonra ise teller braketin içinden geçirilerek işlem tamamlanmış olur.

Diş Teli Tedavi Süresi

Diş teli tedavi süresini belirleyen hastanın ihtiyacı ve diş yapısına göre belirlenmektedir. Fakat genel olarak diş tedavi süreleri 6 ay ile 3 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Ortodonti tedavisi aldığınız doktorunuza diş teli tedavi sürenizi danışabilirsiniz.

Diş Teli Çeşitleri

Diş teli tedavi süresinde uygulanan 4 farklı diş teli çeşidi vardır. Bunlar metal, seramik, lingual ve telsiz ortodonti olarak değişmektedir. Günümüzde en çok tercih edilen sağlamlığı ve dayanıklılığından dolayı metal diş telleridir. Ayrıca şeffaf diş teli estetik görünümlerinden dolayı oldukça sık tercih edilmektedir. Lingual braketler ise genel olarak yetişkinlere uygulanmaktadır. Lingual braket tedavisi metal diş teline göre daha zorlu geçmektedir.

Diş Beyazlatma Fiyatları

Diş beyazlatma fiyatları güncel fiyatı; seçtiğiniz beyazlatma yöntemine göre belirlenir. Diş beyazlatma fiyatları, ev tipi ve lazer tipi olarak ikiye ayrılır. Fiyat lazer ile ofis tipi diş beyazlatma yönteminde 1000 TL ile 2200 TL aralığında, ev tipi jel sürülen diş beyazlatma yönteminde ise fiyat 800 TL ile 120 TL aralığındadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.