DOLAR 32,3334 0.25%
EURO 35,0760 -0.17%
ALTIN 2.284,710,33
BITCOIN 22745450,79%
Mersin
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyanet’ten cuma namazı kararı! 81 ilin müftülüğüne yazı gönderildi…
  • Haber444
  • Gündem
  • Diyanet’ten cuma namazı kararı! 81 ilin müftülüğüne yazı gönderildi…

Diyanet’ten cuma namazı kararı! 81 ilin müftülüğüne yazı gönderildi…

ABONE OL
19 Mart 2020 16:38
Diyanet’ten cuma namazı kararı! 81 ilin müftülüğüne yazı gönderildi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın imzasıyla 81 il müftülüğüne gönderilen yazıda, corona virüsün yayılma tehlikesine karşı cuma namazı ile vakit namazlarının cemaatle kılınması hususunda alınan kararla ilgili oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için yeni tedbirler alındı.

DEVLET VE DİYANET’İN İCRASIYLA…

Devletin ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın din hizmetlerinin icrasıyla ilgili aldığı tedbirlerin hatırlatıldığı yazıda, “Vatandaşlarımızın sağlığını korumayı, bilhassa yaşlılarımızın can güvenliğini sağlamayı hedefleyen ve muhtemel zararları önlemeye yönelik olan bu kararların uygulanması insani ve vicdani bir sorumluluktur” ifadeleri kullanıldı.

DİNİ HASSASİYETLERİ İSTİSMAR EDENLER VAR

Bazı kişilerin, vatandaşların dini hassasiyetlerini istismar ettiğinin ve camilerde alınan önlemleri zafiyete uğratacak davranışlar sergilediğinin tespit edildiği belirtilerek, corona virüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler sona erinceye kadar ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek maksadıyla kamu kurum ve kuruluşları, Kuran Kursları ve yurtlarda bulunan mescitler de dahil olmak üzere cuma günü ve kandil gecesi camilerin kapalı tutulacağı ve cuma namazı için sala okunmayacağı bildirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.