DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Doğadaki Yabancı

Doğadaki Yabancı

ABONE OL
17 Şubat 2021 12:22
Doğadaki Yabancı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da yaşayan doğa fotoğrafçısı ve blog yazarı Emrah Koçer, kızının çizdiği resmi gerçeğe dönüştürmek için Uludağ zirveye çıktı.

‘’Amacım şehir hayatına virgül koymak’’ diyerek, doğa ile iç içe olan hayatını sosyal medyadan paylaşan Koçer, yaptığı birçok sosyal projeyle de onu tanıyanlara örnek oluyor.

Doğadaki Yabancı

Şehirde doğup büyümüş insanlar birer doğadaki yabancı adayıdır diyen Koçer, bu yabancılığın giderilmesi için doğayla daha iç içe olmamamız gerektiğini vurguluyor. Kurumsal bir şirkette beyaz yakalı olarak çalışan Koçer, şehir hayatından arta kalana zamanını kamp ve doğa sporlarıyla ilgilenerek bu yabancılığı da atmaya çalışıyor.

Kızının resmini geçeğe dönüştürmek için

Anaokuluna giden kızının çizdiği resimden etkilenerek, bu resmi gerçeğe dönüştürmek için Uludağ Zirveye tırmanan Koçer, ‘’Kızımın öğretmeni aklınıza gelen bir resim çizin demiş. Kızım, beni bir dağa tırmanırken çizmiş. Elindeki Tük Bayrağını da bana uzatıyordu. Resmi gördükten sonra oldukça duygulandım ve evdeki Türk Bayrağını alıp sabah Bursa’ya doğru yola çıktım. Bu resmi gerçeğe dönüştürmek ona bırakabileceğim en değerli miras oldu’’ dedi.

Doğada Temizlik Var!

5 yıldır ‘’Doğada Temizlik Var!’’ sloganıyla insanları bir araya getiren Koçer, yaptığı farkındalık etkinleri sayesinde yüzlerce çöp poşeti dolusu çöpleri doğadan uzaklaştırdı. Bu etkinliklerin amacını anlatan Koçer, ‘’Doğa fotoğrafçılığı bir hobinin en güzel halidir. Ben de boş vakitlerimde, kamp yaptığım her alandan bir hatıra karesi alırım. Fakat insanların doğa ile ilişkisi genelde tek taraflı. Piknik veya gezi için ormana akın edenlerin geride bıraktığı çöpler yüzünden ne yeşili görmek pek mümkün değil. Doğa, bizlerin geleceğe bırakacağı tek taşınmaz miras. Bu gidişe bir dur demezsek bizden sonrakiler ormanları ancak fotoğraflardan görebilecek. Doğadaki Yabancı sosyal medya hesabım üzerinden her yıl paylaşımlar yaparak insanları bir araya getiriyorum ve bu etkinlikleri organize ediyorum. Tabi çöpler toplanmakla bitmez. Bizim amacımız farkındalık yaratmak. Koronavirüs sürecinde sağlık çalışanlarının ‘’evde kal çağrısına’’ destek vermek amaçlı etkinleri erteledim. Umarım bu süreçte doğanın kıymeti anlaşılır ve bizler de çöp toplamak yerine temiz hava eşliğinde sohbet için doğada buluşuruz.’’

 

İnstagram: https://www.instagram.com/dogadakiyabanci/

Blog: https://dogadakiyabanci.com/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.