DOLAR 32,4799 -0.21%
EURO 34,9940 0.37%
ALTIN 2.438,510,65
BITCOIN 21001090,28%
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’nin ilçelerine gelenler karantinaya alınacak

Edirne’nin ilçelerine gelenler karantinaya alınacak

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:04
Edirne’nin ilçelerine gelenler karantinaya alınacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin 8 ilçesinde 16-26 Mayıs tarihleri arasında 14 günlük karantina uygulaması bugün saat 24.00’ten itibaren başlayacak.

Corona virüsü salgınının bulaşma tehlikesine karşı halk sağlığının korunması amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan karara göre Keşan, Uzunköprü, Havsa, İpsala, Enez, Lalapaşa, Süloğlu ve Meriç ilçelerinde 14 günlük karantina uygulaması başlatılacak.

Ramazan Bayramı öncesi corona virüsü salgınına karşı tedbirlerin arttırılması amacıyla alınan karara göre; Edirne ili dışından ilçelere giriş yapacak kişiler, ilçe jandarma komutanlıkları ve ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından kontrol noktalarında tespit edilecek.

Foto: Sözcü

İlçelere giriş yapmak isteyen kişiler, ekipler tarafından kayıtları alınarak ilçe sağlık müdürlüklerine bildirilirken; ikamet edecekleri adreslerde 14 günlük karantina süreçleri başlatılacak.

Karantina süresince eve gelen kişilerle birlikte ev sahipleri de karantina altında tutulacak. Karar, ilçelere bağlı köylerde de geçerli olacak. Karantina altına alınacak kişiler, il sağlık müdürlükleri ile kolluk kuvvetleri tarafından takip edilecek ve 14 gün boyunca ilçe ve köylerden ayrılamayacak.

Foto: Sözcü

KARARA UYMAYANLARA PARA CEZASI

İlçe Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan kararlara uymayan kişilere, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereği 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanacak. 14 günlük karantina uygulaması, Edirne merkez ilçede ise bulunmuyor.

İLGİLİ HABERİnsana benzer bağışıklık sistemi olan hayvanda corona aşısı başarılı oldu!

 

İLGİLİ HABERDSÖ’den corona uyarısı: Avrupa daha ölümcül ikinci dalgaya karşı hazırlıklı olsun

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.