DOLAR 32,5149 -0.09%
EURO 34,9884 0.41%
ALTIN 2.434,890,50
BITCOIN 2074516-4,12%
Mersin
30°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elektrikli vinç kullanmak ayrıca bir ehliyet gerektiriyor
  • Haber444
  • Gündem
  • Elektrikli vinç kullanmak ayrıca bir ehliyet gerektiriyor

Elektrikli vinç kullanmak ayrıca bir ehliyet gerektiriyor

ABONE OL
20 Mayıs 2021 14:13
Elektrikli vinç kullanmak ayrıca bir ehliyet gerektiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnsan gücünün kaldırmakta veya yer değiştirmekte zorlandığı malzeme ve ekipmanları elektrikli vinçler  kolayca kaldırıyor bu özellikleri ise onları ağır iş makinesi yapıyor. Bu nedenle bu makineleri kullanmak için ayrıca bir ehliyet almak ve bir eğitimden geçmek gerekiyor. Çünkü belgelerin kanunlarımız çerçevesinde temin edilmesi gerekiyor. Ağır iş makinesi kategorisinde bulunan bu aletleri örneğin köprü vinç aletini kullanmak için bir ehliyet alınması kanunlarımızca zorunlu kabul ediliyor. Sadece kanunlarımız değil şirketler ve büyük firmalarda bu ehliyetin alınmasını zorunlu olarak görüyor. Bu anlamda istihdam edilmek isteyen bireylerin vinç operatörlüğü belgesine sahip olmaları gerekiyor.

Belgeye sahip olmak için neler yapılmalı

Bu belgeyi almak için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Beri taraftan Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ilgili maddelerinden hüküm giymemiş olmak da gerekiyor. Ayrıca vinç operatörü belgesi almak isteyenlerin bu ağır iş makinesini kullanmak için uygun sağlık koşullarını taşıdığını da belgelemesi gerekiyor. Öte yandan yine bu aletleri kullanmak için belge alacak kişilerin en az ilkokul mezunu bireyler olması şart koşuluyor. Bu belgeyi almak için ilgili kuruluşlar belirli eğitimler verirler ve bu eğitimlerin sonunda katılımcıları bir sınava tabii tutarlar. Bu sınavdan başarılı olan bireyler vinç operatörü belgesini almaya hak kazanırlar. Yalnız bu belge sadece vinç kullanımını kapsamaktadır.  Bu nedenle başka makinelerin kullanımında geçerli değildir.

Kaynak: https://elektriklivincler.com/category/kopru-vincler/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.