DOLAR 32,3690 0.15%
EURO 34,9789 -0.3%
ALTIN 2.323,970,21
BITCOIN %
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan imzaladı! Sağlık çalışanlarıyla ilgili sevindiren gelişme
  • Haber444
  • Gündem
  • Erdoğan imzaladı! Sağlık çalışanlarıyla ilgili sevindiren gelişme

Erdoğan imzaladı! Sağlık çalışanlarıyla ilgili sevindiren gelişme

ABONE OL
10 Şubat 2022 20:39
Erdoğan imzaladı! Sağlık çalışanlarıyla ilgili sevindiren gelişme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; corona virüsü hastalığının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında, kamu ve özel sektördeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan sağlık personeli, ilgili belediye tarafından karar verilmesi şartıyla belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme ve şirketlerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden, Başkentray, Marmaray ve İzban seferlerinden 31 Mayıs 2020’ye kadar ücretsiz faydalanacak.

Ayrıca, mesai kaybını önlemek, zaman tasarrufu sağlamak ve yapılacak çağrılara suretle icabet etmek amacıyla sağlık çalışanları görevli olduğu sağlık kuruluşuna yakın bulunan kamu sosyal tesislerinden aynı tarihe kadar yararlanabilecek.

EK ÖDEME YÖNETMELİĞİ RESMİ GAZETEDE

Öte yandan, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yer alan yönetmelik değişikliğinde, 1 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere üç ay süreyle yer ve personel yönünden kapsamı ve oranı ilgili Bakan tarafından belirlenmek kaydıyla, yönetmelikle belirlenen esaslara tabi olmaksızın personele ek ödeme yapılabilecek.

Bu şekilde yapılacak ödeme tutarı toplamı, mesai içi tavan ek ödeme tutarını geçemeyecek. DHA

İLGİLİ HABERSon dakika… Bakan Selçuk: 7 milyar liraya yakın asgari ücret desteği vereceğiz İLGİLİ HABERSağlık Bakanlığı 32 bin personel alımı ne zaman ve hangi branşlardan yapılacak?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.