DOLAR 32,3432 0.19%
EURO 35,1114 -0.22%
ALTIN 2.239,80-0,15
BITCOIN 2037702-6,92%
Mersin
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fahrettin Koca yurt dışından gelişlerde yeni tedbirleri açıkladı
  • Haber444
  • Gündem
  • Fahrettin Koca yurt dışından gelişlerde yeni tedbirleri açıkladı

Fahrettin Koca yurt dışından gelişlerde yeni tedbirleri açıkladı

ABONE OL
26 Aralık 2020 18:58
Fahrettin Koca yurt dışından gelişlerde yeni tedbirleri açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüs salgını yayılımının azaltılması çerçevesinde alınan yeni tedbir kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakan Koca, yurt dışından gelen tüm yolculara son 72 saatte yapılmış PCR testi zorunluluğu getirildiğini belirterek, “Dünyayı tehdit etmeye devam eden Covid-19 salgınının kontrolüne yönelik en güncel bilimsel gelişmeleri takip ediyor ve tedbirlerimizi alıyoruz. Tüm dünyada vaka sayılarının artması ve salgının hız kazanması sebebiyle yurt dışından gelişlerde yeni tedbirlere ihtiyaç duyulmuştur.

Öte yandan, son dönemde İngiltere’deki vaka artışları ile ilişkili olduğu bildirilen, mutasyona uğramış SARS-CoV-2 virüsünün Danimarka ve Güney Afrika’da da görüldüğünün bildirildiğini kaydeden Koca, “Virüsün bu yeni değişkeninin ülkemize girişini önlemek için son 10 günde İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika’da bulunan ve Türkiye’ye gelen kişiler ise hem son 72 saatte yapılmış negatif test sonuçlarını ibraz edecek hem de ikamet edecekleri yerde karantinaya alınacaktır. Karantinanın 7’nci gününde yapılacak olan 2’nci testleri de negatif çıkarsa karantinaları sonlandırılacak, pozitif çıkarsa tedavi altına alınacaklardır” açıklamasında bulundu.

DHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.