DOLAR 32,5611 0.25%
EURO 34,7794 0.01%
ALTIN 2.492,050,32
BITCOIN 20583533,51%
Mersin
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Farkında olmadan corona virüs geçirdiğiniz bu yöntemle anlaşılabilir
  • Haber444
  • Gündem
  • Farkında olmadan corona virüs geçirdiğiniz bu yöntemle anlaşılabilir

Farkında olmadan corona virüs geçirdiğiniz bu yöntemle anlaşılabilir

ABONE OL
14 Ocak 2021 19:31
Farkında olmadan corona virüs geçirdiğiniz bu yöntemle anlaşılabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm dünyada can kayıplarına neden olan corona virüs her zaman ağır belirtiler göstermeyebiliyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, corona vürüsün geçirilip geçirilmediğinin nasıl anlaşılacağı konusunda bilgiler verdi.

Antikor testi

Antikor testi, daha önce corona virüs (COVID-19) geçirip geçirmediğinizi kontrol etmek için yapılan bir kan testi. Antikor testi ile kanınızda antikor olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bir enfeksiyon kaptığınızda vücudunuz antikor üretir. Enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olurlar. Kanınızda corona virüs antikorları varsa, muhtemelen virüsü daha önce almışsınız demektir. Bu arada antikorlara sahip olmanın virüsü tekrar kapmanızı engelleyip engellemediği bilinmemektedir. Belirli bir süreden sonra antikor seviyelerinde azalma başlayacağı için tekrar corona virüse yakalanabilirsiniz. Corona virüs geçirdiyseniz, diğer hastaların tedavisine yardımcı olmak için kan plazması bağışlayabilirsiniz.

CnnTürk

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.