DOLAR 32,3393 0.23%
EURO 35,1091 -0.15%
ALTIN 2.309,031,40
BITCOIN %
Mersin
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Günümüz ve Geleceğin Mesleği “Stratejik Satınalma”
  • Haber444
  • Gündem
  • Günümüz ve Geleceğin Mesleği “Stratejik Satınalma”

Günümüz ve Geleceğin Mesleği “Stratejik Satınalma”

ABONE OL
3 Kasım 2021 16:28
Günümüz ve Geleceğin Mesleği “Stratejik Satınalma”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günümüz ve Geleceğin Mesleği “Stratejik Satınalma”

Dünya, tabiat, insanlar, bilgiler, davranışlar ve bunlar gibi birçok şey değişiyor. Bunun yanında iş yaşamı da çok daha hızlı bir şekilde dönüşüyor. Haliyle bu değişim ve dönüşümlerle çevresinde satınalma mesleği de evriliyor. Bir zamanlar ihtiyacı karşılama odaklı olarak, siparişi veren, ürün teslim süreçlerini takip eden faturalandırma işlemlerinde yer alan satınalma birimleri şimdilerde değer üreten, stratejik kararlara ortak olan ve kar oluşturan birimler haline gelmiştir.

Satınalma en genel ve kabul görmüş tanımı ile kurum ve kuruluşlarda gereksinim duyulan ürünlerin veya hizmetlerin; doğru kalitede, doğru tedarikçiden, doğru zamanda, doğru yerde, doğru miktarda, doğru stratejiler ve doğru yöntemler ile en doğru fiyattan temin edilmesidir.

Satınalma bir sanattır, ayrı bir zanaattır. Hassas ve ciddi bir bilgi birikimi gerektiren bir meslektir. Çünkü bu mesleği icra ederken birçok doğruyu bir araya getirmeniz ve en uygun çözüme ulaşmanız gerekmektedir.

Satınalma birimleri her ne kadar gider merkezleri olarak düşünülse de, günümüz rekabet koşulları ile bu misyonun çok daha ötesinde bir fonksiyona sahip oldukları açık bir şekilde görülmektedir. Kurum hedef karlılıklarına direk etki etmektedirler.

Şirketler, bir ürün veya hizmeti hangi şartlarda ne kadara temin edebileceğine artık daha kolay bir şekilde ulaşabilmektedirler. Böylesi piyasa şartlarında da işletmelerin karlı ve rekabetçi bir hale gelebilmesi için “alırken de kazanması” gerekmektedir. Giderlerini kar merkezi haline getirebilecek projeler ve uygulamalar geliştirmeleri gerekmektedir. İşte bu durum, özellikle son dönemlerde Satınalma birim ve departmanlarını ön plana çıkartmış, stratejik konumunu ve önemini daha da artırmıştır.

Satınalma Mesleğinin öğrenilmesi, geliştirilmesi, eğitimleri, icrası, departman yapısının kurgulanması ve yönetimi ile ilgili olarak daha nice tecrübelerimizi sizlerle paylaşmaktan da memnuniyet duyarız.

Sevgi & Sağlıkla Kalın

Mümin TUNABOYLU

Satınalma Direktörü

Mail: [email protected]

İnstagram: https://www.instagram.com/mumintunaboylu/ 

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/mümin-tunaboylu/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.