DOLAR 32,3660 0.14%
EURO 34,9731 -0.31%
ALTIN 2.323,870,20
BITCOIN %
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hidroksiklorokin nedir? Hidroksiklorokin ilacı corona virüsünde etkili mi?
  • Haber444
  • Gündem
  • Hidroksiklorokin nedir? Hidroksiklorokin ilacı corona virüsünde etkili mi?

Hidroksiklorokin nedir? Hidroksiklorokin ilacı corona virüsünde etkili mi?

ABONE OL
10 Şubat 2022 20:38
Hidroksiklorokin nedir? Hidroksiklorokin ilacı corona virüsünde etkili mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını için birçok ülke aşı ve ilaç geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak ABD Başkanı Donald Trump corona virüsü çalışmaları kapsamında Hidroksiklorokin adlı ilacın FDA tarafından onaylandığını ve ilacın reçete için hazır olacağını açıkladı. Peki Hidroksiklorokin nedir?

HİDROKSİKLOROKİN NEDİR?

Hidroksiklorokin ( HCQ ), belirli sıtma türlerinin önlenmesi ve tedavisi için kullanılan bir ilaçtır . Özellikle klorokin duyarlı duyarlı sıtma için kullanılır . Diğer kullanımlar romatoid artrit , lupus ve porfiri kutanea tarda tedavisini içerir . Ağız yoluyla alınır.

Hidroksiklorokin 1955 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde tıbbi kullanım için onaylanmıştır. Bir sağlık sisteminde ihtiyaç duyulan en güvenli ve en etkili ilaçlar olan Dünya Sağlık Örgütü Temel İlaçlar Listesi’ndedir.

HİDROKSİKLOROKİN CORONA VİRÜSÜNDE ETKİLİ Mİ?

Hidroksiklorokin ilacının corona virüsünde etkili olup olmadığıyla ilgili ülkemizde resmi bir açıklama bulunmuyor. ABD Başkanı Trump, Hidroksiklorokin adlı ilacın FDA tarafından onaylandığını açıkladı.

İLGİLİ HABERSon dakika… Trump Corona için bu ilaca işaret etti: Hidroksiklorokin

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.