DOLAR 32,3767 0.16%
EURO 35,0559 -0.16%
ALTIN 2.324,510,23
BITCOIN %
Mersin
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İçişleri Bakanlığından sokağa çıkma kısıtlaması için yeni genelge
  • Haber444
  • Gündem
  • İçişleri Bakanlığından sokağa çıkma kısıtlaması için yeni genelge

İçişleri Bakanlığından sokağa çıkma kısıtlaması için yeni genelge

ABONE OL
15 Aralık 2020 06:41
İçişleri Bakanlığından sokağa çıkma kısıtlaması için yeni genelge
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genelgeye göre, sokağa çıkmanın kısıtlandığı gün ve saatlerde istisnanın kapsamı sadece muafiyet nedeni ile sınırlı olacak. Sokağa çıkma kısıtlamasında, istisna kapsamındaki kişinin muafiyet durumu ile dışarıda bulunduğu zaman dilimi uyumlu olacak.

#olayıngeçmişi

Corona virüsle mücadele kapsamında alınan sokağa çıkma kısıtlaması bazı istisna kararları kapsamında ihlal edildi. Vatandaşlar özel hastane ve kan merkezlerinden aldıkları randevular ile sokağa çıkma kısıtlamasına uymadı.

“Kendimizi kullanılmış hissediyoruz”

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan özel bir hastanede çalışan Prof. Dr. Halil Özgüç, “Kamu hastanelerinde hafta sonu normal randevu verilemiyor. Ama özel hastaneler ve muayenehaneler hasta kabul edebiliyor. Özel hastanelerin birçoğunda internet üzerinden randevu alınabiliyor. Daha sonra vatandaşa bir SMS gönderiliyor. Bununla kişi dışarı çıktığında ve kontrol olduğunda ‘ben hastaneye gidiyorum’ diyor. Geçen sokağa çıkma yasağında da yaşadık, cumartesi günü hastaneye gidiyorum, hastaların önemli bir bölümü gelmiyor. Arıyoruz, ‘unuttum, gelmeyeceğim’ gibi bahaneler sunuluyor. Bu kötü bir suistimal. Hem bir doktor olarak hafta içi çalışıp yoruluyoruz, bir de hafta sonu hastalarımız için hastaneye geliyoruz ama bu kötü bir psikoloji oluyor. Kendimizi kullanılmış hissediyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.