DOLAR 32,3838 0.19%
EURO 35,0948 -0.01%
ALTIN 2.325,510,27
BITCOIN 2272172-0,62%
Mersin
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İçişleri Bakanlığı’ndan yeni corona virüsü tedbirleri!
  • Haber444
  • Gündem
  • İçişleri Bakanlığı’ndan yeni corona virüsü tedbirleri!

İçişleri Bakanlığı’ndan yeni corona virüsü tedbirleri!

ABONE OL
10 Şubat 2022 20:39
İçişleri Bakanlığı’ndan yeni corona virüsü tedbirleri!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine corona virüsü (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında ek bir genelge daha gönderdi.

Balıkesir Valiliği’ne de gönderilen genelgede şu ifadelere yer verildi:

* Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip korona virüs (kovid-19) salgını sebebiyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir.

* Kovid-19 salgınında en temel risk unsuru virüsün bulaşıcılığının yüksek ve hızlı olması sebebiyle vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu mekanlar ve alanlardır.

* Devletimiz tüm kurumları ile bu salgının yayılması ve vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesini engellemek için birçok umuma açık yerlerin faaliyetlerinin durdurulması başta olmak üzere tedbir almakta ve bu kapsamda uyulması gereken kuralları belirleyerek vatandaşlarımızla paylaşmaktadır.

* Çin’in Vuhan şehrinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen koronavirüs (Kovid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda İl Hıfzıssıhha Kurulumuz tarafından tedbir amaçlı kararlar alınmıştır.

* İnsanların birbiriyle çok yakın mesafede çalışıldığı dövme salonu benzeri iş yerlerinin faaliyetleri geçici süreliğine durdurulmuştur.

* Aynı kişinin sürekli başkaları ile temas ettiği; kargo, mektup dağıtımı, kasiyer, kurye, tahsildar gibi görevlilerinin müşterileri ile temas ederken iş ve işlemlerini muhakkak koruyucu eldiven ve maske takarak yapmasının sağlanması gerekmektedir.

* Yaşanan salgının bir an önce engellenmesi için ilave tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür. İHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.