DOLAR 32,3326 0.25%
EURO 35,0612 -0.22%
ALTIN 2.280,430,14
BITCOIN %
Mersin
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Influencer Marketing Pazarlama Yöntemi

Influencer Marketing Pazarlama Yöntemi

ABONE OL
21 Mayıs 2021 16:55
Influencer Marketing Pazarlama Yöntemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

influencer marketing nedir ve işe yarar sorusu son dönemlerde fazlasıyla merak edilen konular arasında yer almaktadır. Gelişen teknoloji ve küreselleşen dünya düzeni ile online platformlar üzerinde insanlar arası etkileşim artış göstermiştir. Buna bağlı olarak da pek çok sosyal medya hesabı üzerinden kendini geniş bir kesime tanıtan influencer olarak da adlandırılan bireyler ortaya çıkmıştır. Influencer olan kişiler genellikle çok sayıda kişiye tek bir gönderi ile ulaşabilen ve markalarında pazarlama alanında en çok tercih ettiği hesaplar olmaktadır.

influencer marketing ile markalar influencerlarla iş birliği sağlayarak kendi ürünlerinin pazarlamasını yapar. Böylece markaların ürün ya da sunduğu hizmetler potansiyel müşteri kategorisindeki herkesin tanıtımına influencerlar aracılığıyla sunulur. Ancak tüm bu pazarlama sürecini iyi bir şekilde kontrol altında tutmak önemlidir.

Influencer Marketing Pazarlamada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Influencer marketing pazarlama yöntemi henüz reklamcılık alanında yeni olan bir stratejidir. Bu nedenle de pazarlama stratejisinin iyi bir şekilde yönetilmesi istenilen müşteri potansiyeline ulaşmada kolaylıklar sağlar. Öncelikle iş birliği yapılacak olan influencer hesabının aktif bir şekilde kullanılıyor ve güvenilirlik açısından olumlu dönütler alıyor olması gerekmektedir. Aynı zamanda da satılacak ürünler için de potansiyel bir reklam aracısı olmalıdır. Bu sayede pek çok kişi izledikleri ürün ya da hizmetlere karşı daha ilgili bir tavır göstererek markanın istediği tanınırlık hedefine ulaşmasını sağlar.

Kaynak: https://creatorstation.com/influencer-marketing-nedir/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.