DOLAR 32,5572 0.02%
EURO 34,8671 -0.05%
ALTIN 2.433,460,15
BITCOIN %
Mersin
26°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul ve Ankaranın yeni başsavcıları belli oldu

İstanbul ve Ankaranın yeni başsavcıları belli oldu

ABONE OL
24 Aralık 2020 18:56
İstanbul ve Ankaranın yeni başsavcıları belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi tarafından çok sayıda hakim ve savcının görev yerinde değişiklik yapılan yeni bir kararname yayımlandı. Gelen son dakika haberine göre, Adalet Bakan Yardımcısı Şaban Yılmaz İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı. Ankara Cumhuriye Başsavcılığına Ahmet Akça atandı. Öte yandan Mersin Başsavcılığına Tolgahan Öztoprak, Gaziantep Başavcılığına Önder Kemal Sekücü, Şanlıurfa Başsavcılığına Önder Yeniçeri atandı.

HSK Mazaret Kararnamesi çalışmalarını tamamladı. İstanbul ve Ankara Başsavcılarını belirledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Adalet Bakan Yardımcısı Şaban Yılmaz; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Ahmet Akça atandı. Öte yandan Mersin Başsavcılığına Tolgahan Öztoprak, Gaziantep Başavcılığına Önder Kemal Sekücü, Şanlıurfa Başsavcılığına Önder Yeniçeri atandı.

Bilindiği gibi HSK Genel Kurulu, boş bulunan Yargıtay üyeleri için 11 yeni üye seçmişti. Bunlar arasında eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman da yer almıştı. Ve işte bu boşalan başsavcılıklara HSK tarafından yeni atamalar yapıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.