DOLAR 32,3839 0.19%
EURO 35,0634 -0.09%
ALTIN 2.325,220,26
BITCOIN %
Mersin
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbulda kar yağışı için tarih verildi, asıl kış şimdi başlıyor
  • Haber444
  • Gündem
  • İstanbulda kar yağışı için tarih verildi, asıl kış şimdi başlıyor

İstanbulda kar yağışı için tarih verildi, asıl kış şimdi başlıyor

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:05
İstanbulda kar yağışı için tarih verildi, asıl kış şimdi başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye genelinde sıcaklıklar, cuma gününe kadar lodosun etkisiyle mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Ancak cumartesi günü sıcaklıklarda ani bir düşüş bekleniyor.

10 gün boyunca etkili olacak 

Yapılan son tahminlere göre; cuma gününden itibaren sıcaklıklar, yeni bir soğuk hava dalgasının etkisiyle aniden düşecek. Türkiye genelinde etkisini gösterecek sistemin yaklaşık 10 gün boyunca etkili olması bekleniyor.

‘Yağış almadığımız zamanlarda kuru soğuk olacak’

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, “Asıl kış şimdi başlıyor. Bu 10 günlük sürede yağış almadığımız zamanlarda kuru soğuk, yağış olduğu zamanlarda da kar yağışı göreceğiz” ifadesini kullandı. Çalışkan, “Henüz nereye, ne kadar yağacağı belli olmasa da, şu anki tahminlere göre; 14 Şubat’ta Karadeniz Bölgesi, Marmara Bölgesi’nin yüksek bölgelerinde ve yurdun iç kesimlerinde kar yağışı yoğun olacak gibi görünüyor” dedi.

14 Şubat’ta sulu kar bekleniyor

Soğuk hava kaldığı sürece sık sık kar yağışları görülebileceğini belirten Çalışkan, “İstanbul bu uzun soluklu soğuk havalarda kar yağışını görecek. 14 Şubat sulu kar, 16’sında da kar yağışı tahmin ediliyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan 8-14 Şubat haftalık hava tahmini ise şu şekilde yer aldı:

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.