DOLAR 32,5114 0.19%
EURO 34,7589 0.05%
ALTIN 2.486,951,01
BITCOIN %
Mersin
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kafe işletmecilerini kapanma korkusu sardı! Koronavirüs vakaları…
  • Haber444
  • Gündem
  • Kafe işletmecilerini kapanma korkusu sardı! Koronavirüs vakaları…

Kafe işletmecilerini kapanma korkusu sardı! Koronavirüs vakaları…

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:05
Kafe işletmecilerini kapanma korkusu sardı! Koronavirüs vakaları…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan koronavirüs haritasında yüksek riskli iller arasında yer alan Bolu’da, koronavirüs vaka sayısı yaklaşık yüzde 50 oranında artarak, bir hafta içerisinde 100 bin nufusta 65.76’dan 100.38’e yükseldi.

Koronavirüs vakalarındaki hızlı yükseliş, aylarca kapalı kaldıktan sonra 3 hafta önce işyerlerini açan kafe işletmecilerinde yeniden kapanma endişesine yol açtı.

x

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yüzde 50 kapasite ile açılan kafelerde, sosyal mesafe ve hijyen kuralları uygulanırken, girişlerde de müşterilere HES kodu sorgulaması yapılıyor.

Bolu’da kafe işletmecisi Kıvanç Laçin, artan vaka sayılarının kendilerinde yeniden kapanma korkusuna yol açtığını ifade ederek, “Yeniden kapanma korkusu başladı. Hiçbir esnafın işi eskisi gibi değil. Bizim de öyle. Eski tat, tuz yok. Bu kapanma süreci bir kez daha olursa, insanlar ne yapar bilmiyorum. Düşüş yaşanmasa bile, başka bir çözüm bulunmalı. Bir kapat, bir aç ya da sokağa çıkma yasağı bir var bir yok. Bir senedir bu şekilde ilerliyor. Yeni bir çözüm yolu bulunmalı. Çözüm kepenk kapatmak değil” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.