DOLAR 32,6025 0.39%
EURO 34,8036 0.19%
ALTIN 2.487,860,15
BITCOIN 21150873,46%
Mersin
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kimler Vize Alabilir?

Kimler Vize Alabilir?

ABONE OL
21 Temmuz 2020 22:35
Kimler Vize Alabilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya her dakika kendini değiştirmektedir. Bu değişimle birlikte artık milliyetçi yapıdan çıkılarak evrensel bir dünyaya yaklaşılmaktadır. Bu yaklaşımla birlikte artık insanlar bulundukları ülkeler dışında birçok ülkeye seyahate veya farklı amaçlarla gidiş geliş yapmaktadır. Bu gidiş gelişlerde de bazı ülkeler bazı ülkelere vizeyi mecburi kılmıştır. Örneğin ülkemizden Amerika’ya gitmek isteyen bir kişi Amerika vizesi almak zorundadır. Vize işlemlerini herhangi bir yurt dışı yasağı olmayan ve 18 yaşına gelmiş herkes yapabilir. 18 yaşından küçük kişilerde ise yanlarında bir vasilerinin olması halinde yurt dışına çıkmalarına izin verilir.

Yurt Dışı İçin Pasaport Yeterli mi?

Yurt dışına ilk defa çıkacak birçok kişi bu işlem aşamalarını yakından bilememektedir. Bu aşamalar sırasında bazı ülkeler için sadece pasaport yeterli olmamaktadır. Örneğin İngiltere’ye giderken İngiltere vizesi almak zorunluluğu bulunmaktadır. Bu vize zorunluluğu devletlerarası bir anlaşma olup kişiden kişiye göre değişmemektedir. Kanada vizesi de bizim ülkemizden Kanada’ya giderken pasaport ile birlikte alınması zorunlu olan bir belgedir. Vize ve pasaport işlemleri her zaman yolculuk tarihinden 1 ay önce başlatılmalıdır. Çünkü bazı dönemlerde bu işlemler uzun sürebilmektedir.

Hangi ülke için ne tür bir vize talebiniz olursa olsun sürecin kısa ve olumlu şekilde sonuçlanabilmesi için eksiksiz ve usulüne uygun şekilde başvuruların yapılması gerekir. Bunun için Data Global firmamızdan profesyonel olarak danışmanlık desteği alabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.