DOLAR 32,3343 0.24%
EURO 35,1282 -0.02%
ALTIN 2.302,671,12
BITCOIN %
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya Valiliği’nden umre ve karantina açıklaması

Konya Valiliği’nden umre ve karantina açıklaması

ABONE OL
10 Şubat 2022 20:40
Konya Valiliği’nden umre ve karantina açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada Konya’nın, yeni tip Corona virüsü ile (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsamında umreden dönenlerin çoğunluğunun bu ilde yaşaması, uygun ve yeterli sayıda yurt kapasitesinin bulunması ile geniş sağlık imkânları nedeniyle karantina bölgesi olarak seçildiği bildirildi.

Açıklamada, “Bu uygulama endişe edilecek bir durum değil, tamamen tedbir amaçlı” ifadeleri yer aldı.

‘VALİLİK : ENDİŞE EDECEK BİR DURUM YOK’

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, umre ziyaretinden dönen vatandaşların Ankara ve Konya illerinde karantinaya alındığı belirtilerek şu ifadeleri kullandı:

* Devletimiz tarafından uygulanmakta olan korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yurt dışında seyahat amaçlı bulunan (umre seyahatleri dahil) tüm vatandaşlarımızın ülkemize dönüşleri genel bir planlamaya göre yapılmaktadır. Bu kapsamda umre ziyaretinden dönen vatandaşlarımız, Ankara ve Konya illerinde karantinaya alınmıştır.

* Valiliğimize ulaşan ve sosyal medyaya yansıyan bazı paylaşımlardan karantina bölgesi olarak neden ilimizin seçildiği ve herhangi bir vaka durumunun olup olmadığı hakkında bilgi verilmesi istenilmektedir.

* Daha önceki umre kafilelerinde şikayeti olmayan vatandaşlarımızın evinde 14 gün izole edilme uygulaması, umreden dönen bir vatandaşımızda korona virüs saptanmasıyla Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararıyla değiştirilmiş, yeni uygulamaya göre şikayeti olmasa da vatandaşlarımızın evlerine gönderilmeden uygun bir mekanda 14 gün izole edilerek takip edilmelerine karar verilmiştir.

‘HER TÜRLÜ ÇALIŞMA TİTİZLİKLE TAKİP EDİLMEKTEDİR”

Ateş, öksürük ve nefes darlığı gibi şikayetleri olan vatandaşların ayrıca değerlendirildiği belirtilen açıklamada şunlar ifade edildi:

* Bu uygulama, endişe edilecek bir durum olduğu için değil, tamamen tedbir amaçlı olup, karantina bölgesi olarak ilimizin seçilmesi umreden dönen vatandaşlarımızın çoğunluğunun Konyalı olması, uygun ve yeterli sayıda yurt kapasitesinin bulunması, geniş sağlık imkanına sahip olması (izolasyon ve tedavi yapılabilecek hastane, uzman ekip, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve koruyucu sağlık hizmetleri ekibi) ve Konya Havaalanı’nın uluslararası yolcu kabulü yapması hususları değerlendirilerek Sağlık Bakanlığımız tarafından belirlenmiştir. Valiliğimizce konuya ilişkin her türlü çalışma titizlikle takip edilmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

İLGİLİ HABERVali Vasip Şahin’den karantina açıklaması: 1700 kişi daha bekliyoruz

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.