DOLAR 32,3660 0.14%
EURO 34,9731 -0.31%
ALTIN 2.323,870,20
BITCOIN %
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Özel tiyatrolara destek olacağız
  • Haber444
  • Gündem
  • Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Özel tiyatrolara destek olacağız

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Özel tiyatrolara destek olacağız

ABONE OL
10 Şubat 2022 20:43
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Özel tiyatrolara destek olacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul’daki Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nda özel tiyatroların temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Ersoy, toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Turizm sektörüyle ilgili bir destek paketi üzerine çalıştıklarını belirten Ersoy, “Perşembe günü sektör temsilcileri ve STK başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdik. Onlardan gelen istekler ve talepler doğrultusunda hemen akabinde Hazine ve Maliye Bakanlığımızla bir toplantı yaparak bu istekleri ve konuları tartıştık” dedi.

DHA’nın haberine göre; Bakan Ersoy, destek paketinin bir hafta içinde açıklanacağını ifade ederek, “Herhangi bir gecikme söz konusu değil. Önümüzdeki hafta içinde turizm sektörü destek paketini açıklayacağız” şeklinde konuştu.

FOTO: DHA

BİRİNCİ DERECEDE ETKİLENDİ

Turizm sektörünün corona virüsünden birinci derecede etkilendiğini belirten Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

* Yine  bakanlığımız uhdesinde olan kültür ve sanat faaliyetleri ve etkinlikleri de belli bir süre,nisan sonuna kadar ertelendi. Özellikle özel tiyatrolar da bu süreçte en olumsuz etkilenenler arasında. Bugün özel tiyatroların temsilcileriyle, Tiyatro Kooperatifi ve Oyuncular Sendikası temsilcilerini davet ederek bir toplantı gerçekleştirdik. Detaylı olarak acil ihtiyaç duydukları konuların üzerinden geçtik.”

KRİTERLER İNTERNETTEN DUYURULACAK

Bakan Ersoy, özel tiyatroların Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün sitesinden hangi kriterlerde başvuruda bulunabilecekleri ile ilgili bir açıklama yayınlanacağını dile getirdi.

Ersoy, “Özel tiyatroların başvurularını aldıktan sonra haftaya cuma günü bir toplantı daha yapıp bir sonraki hafta içinde özel tiyatrolara nasıl bir destek paketi sunacağımızı da açıklayacağız. Şu anda en büyük mağdur turizm sektöründen sonra aslında kültür ve sanatla ilgilenen başta özel tiyatrolar. Onlara da bu süreçte bir destek paketiyle yardımcı olacağız” ifadelerini kullandı.

FOTO: DHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.