DOLAR 32,5632 0.03%
EURO 34,8832 0%
ALTIN 2.428,82-0,04
BITCOIN %
Mersin
31°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lastik Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Lastik Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

ABONE OL
3 Temmuz 2020 14:39
Lastik Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Araçlar ve o araçların orijinalinde takılı olan lastikler bir dizi testin sonucunda belirlenmektedir. Yani bir araç için hangi ebatlarda bir lastiğin kullanılması gerektiği çok önemli mühendislik hesaplamalarının ardından belirlenmektedir. Yapılan birçok test ile aracın yola sürtünmesi, konfor, viraj kabiliyeti, durma mesafesi, ve yakıt ekonomisi gibi durumlar incelenmekte ve bu detaylar hesaplanarak lastik ebatları belirlenmektedir. Bu nedenle lastik alırken ilk ve en önemli detay lastik ebatlarının aracınıza uygun olup olmadığıdır. Bu güvenliğiniz açısından çok önemli bir ayrıntıdır.

Lastik alırken araca ve kullanım amacına uygun olarak seçimler yapılmalıdır. Daha konforlu ve rahat bir sürüş için satılan konfor amaçlı lastikler olurken, motor sporları tutkunları için araçların pistte en iyi gücü gösterebilmesi için performans lastikleri tercih edilmektedir. Eğer doğa tutkunuysanız, dağlık ve yamaçlık bölgelerde sizleri en iyi şekilde taşıyacak olan lastik türlerine bakmalısınız.

Eğer doğru araç ve amaç için en uygun lastikleri seçtiyseniz bu süreçten sonra dikkat etmeniz gereken en önemli nokta araçlar için orijinal ekipmanlar kullanıyor olmanızdır. Lastikler araçlar için hayati önem taşıyan noktalardır. Bunun için lastik alırken dikkatli ve özenli olmalısınız.

Hangi Lastik

Hangi lastik firması olarak sizler için her bir markanın üretmiş olduğu tüm lasitk modellerini detaylı olarak inceliyoruz. Aynı zamanda doğru lastik kullanımına yönelik en aydınlatıcı yazıları sunuyoruz. Web sayfamıza üzerinden tüm lastik içeriklerini takip edebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.