DOLAR 32,5946 0.36%
EURO 34,8646 0.36%
ALTIN 2.501,870,71
BITCOIN 20970440,87%
Mersin
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mersin’deki feci olayda yeni gelişme! Soruşturma başlatıldı
  • Haber444
  • Gündem
  • Mersin’deki feci olayda yeni gelişme! Soruşturma başlatıldı

Mersin’deki feci olayda yeni gelişme! Soruşturma başlatıldı

ABONE OL
10 Şubat 2022 20:40
Mersin’deki feci olayda yeni gelişme! Soruşturma başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Mezitli ilçesi Viranşehir Mahallesi’nde dün 13 katlı apartmanın 8’inci katındaki dairede yangın çıktı.

Evdeki Yasemin Özel, alevlerin yayılması üzerine balkona çıktı. Çevredekilerin uyarılarına rağmen balkon demirine çıkıp sarkan Özel, zemine düştü.

Yaralanan Özel, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla çevredeki bir özel hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan Özel, tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

BÜYÜKŞEHİRDEN AÇIKLAMA

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Yasemin Özel’in ölümünden dolayı üzüntü duyduğunu belirtti. Tok şu ifadeleri kullandı;

*Mezitli Grup Amirliğimize 15.27’de gelen ihbar üzerine, ekiplerimiz süratle buradan yola çıkarak saat 15.30’da 4 araç 9 personelle olay yerine intikal etmişler.

*Yangının 8’inci katta olması nedeniyle 4 personelimiz yangına içerden müdahale edebilmek için 8’inci kata çıkmıştır. Kapının çelik kapı ve çok kilitli olmasından dolayı kırılması zaman almıştır.

*İçeriye girdikten sonra rutin olarak kısa zamanda yangını önce kontrol altına alınmış, akabinde söndürülmüştür.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Mezitli Grup Amirliği’ndeki yüksek katlara müdahale edebilmek için hazır bulunan 54 metrelik merdiveni olan aracın olay yerine intikal ettiğini ifade eden Tok, sözlerini şöyle sürdürdü;

*Bu zaman zarfında da içeride bulunan Yasemin Özel isimli vatandaşımız yoğun dumandan balkona çıkmış. Balkondan sarkmış ve ne yazık ki 8’inci kattan aşağı düşerek hayatını kaybetmiştir.

*Öncelikle biz bu vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

*Bununla ilgili olarak belediyemiz tarafından ekiplerimizin kusurlu olup olmadığı hususunda ivedi olarak soruşturma başlatılmış olup, soruşturma neticesi kamuoyu ile paylaşacaktır.

VALİLİKTEN SORUŞTURMA

Mersin Valiliği, 13 katlı apartmanın 8’inci katındaki dairesinde çıkan yangında balkondan sarkarken düşen Yasemin Özel’in (38) ölümüyle ilgili itfaiye erlerinin ihmalinin olup, olmadığının belirlenmesi için soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İLGİLİ HABERİtfaiye merdiveni yetişmedi, sekizinci kattan yere çakılıp canından oldu!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.