DOLAR 32,3334 0.25%
EURO 35,0760 -0.17%
ALTIN 2.284,710,33
BITCOIN 22745450,79%
Mersin
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Migros, Çoklu Kanal Stratejisiyle  Büyümeyi Sürdürüyor
  • Haber444
  • Gündem
  • Migros, Çoklu Kanal Stratejisiyle Büyümeyi Sürdürüyor

Migros, Çoklu Kanal Stratejisiyle Büyümeyi Sürdürüyor

ABONE OL
7 Temmuz 2020 12:39
Migros, Çoklu Kanal Stratejisiyle  Büyümeyi Sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dijital ve fiziksel kanallarını birbirinin tamamlayıcısı olarak konumlayarak perakendede çoklu kanal (Omni-Channel) stratejisi ile müşteri deneyimini en üst seviyelere taşıyan Migros, her iki kanaldaki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin ilk online gıda satış platformunu olan ve Migros’un uzun vadeli yatırım ve büyüme stratejilerinde önemli rol oynayan Migros Sanal Market, coğrafi yaygınlığının artması ve Türkiye’nin her ilindeki müşterilere ulaşabilmesi için hizmet verdiği il sayısını Temmuz ayı itibari ile 81’e çıkarttı.

Türkiye’nin öncü şirketlerinden Migros, mükemmel müşteri deneyimi için yeni kanallar açarak, tüm kanallarını birbiriyle entegre hale dönüştürüyor. Dijital ve fiziksel kanallarını birbirinin tamamlayacısı olarak tanımlayan Migros, hız ve yaygınlığı artırmak için yatırımlarına devam ediyor. 23 yıl önce kurulan ve 2019 yılında hizmet verdiği il sayısını 2 katına çıkararak 58 ile ulaştıran Migros Sanal Market, 2020 yılında hızla gelişimini ve dijital altyapısını büyüterek Temmuz ayı itibariyle 81 ile ulaştı.

Migros, geçtiğimiz olağanüstü süreçte müşterilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için mağazaları, dağıtım merkezlerimizi ve online hizmet kanallarıyla ile 24 saat tam kapasite ile çalışmalarını sürdürdü. Migros’un o dönemde online operasyonlarda evlere teslim sipariş sayısı 5 kata kadar artarken yeni kazanılan müşterilerin pek çoğu alışverişlerine halen devam ediyorlar. Migros’un online operasyonları arasında Migros Sanal Market’in yanısıra, Macrocenter, Tazedirekt ve geçtiğimiz sene Migros Ailesi’ne katılarak 30 dakika içerisinde müşterilerin kapısına ürün teslimatı yapan Migros Hemen bulunuyor.

Migros ayrıca, online hizmetlerinde süreçlerine destek olması için alışverişte teması minimuma indiren “Mağazadan Teslim” seçeneği de hayata geçirdi. Migros, eve teslimde 9:15-12:15 saat aralığını 60 yaş ve üzeri müşteriler için ayırırken, bu yaş grubu müşterilerin tüm ürünlerini servis ücreti almadan kapılarına kadar ulaştırıyor. Bu uygulamalarla Migros Sanal Market’ten alışveriş yapan 60 yaş üstü müşteri sayısı yaklaşık 3 kat arttı. Son dönemde artan taleplere daha hızlı yanıt verebilmek için belirli mağazalarını, sadece Migros Sanal Market hizmeti veren gölge mağazalara (dark store) dönüştüren Migros, Türkiye’de gıda perakende sektöründe bir ilke daha imza attı. Gölge mağazalar, ilgili mağazanın online operasyonkapasitesini 5 kat artırıyor. Temmuz ayı itibari ile artık Türkiye’nin 81 ilindeki müşteriler Migros Sanal Market hizmetinden faydalanabilecekler. Böylece en taze et, sebze ve meyve, süt ve süt ürünleri, balık ve dondurulmuş gıda gibi temel gıda ürünlerinin yanı sıra yüzlerce ürünü özel soğutuculu araçlarla kapılarına kadar getirtebilecekler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.